Naivci sklapali ugovore za mobitele umjesto korisnika

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Policijska uprava Istarska podnijela je 25. kolovoza kaznene prijave protiv dvije osobe u Puli i dvije u Umagu  zbog prijevara sa sklapanjem pretplatničkih ugovora za mobitele. U Puli su 26-godišnjak i 28-godišnjak uspjeli pronaći četvoricu dobronamjernika koji su pretplatnički ugovor sklopili umjesto njih, a 22-godišnjak i 29-godišnjak u Umagu i jednog više.

Prijevare u Puli događale su se od 8. svibnja 2014. godine do 21. siječnja 2015. godine.  Mladići su prevarili četvoricu muškaraca u dobi od 51 do 74 godine tako što su im obećali da će im dati više stotina kuna ako potpišu pretplatničke ugovore za kupnju mobitela i digitalnog televizora, a oni će redovito otplaćivati rate. Nakon što su ugovori potpisani, osumnjičeni su su otišli s mobitelima, a potpisnicima su počele stizati rate na naplatu, čime su oštećeni za više desetaka tisuća kuna.

U Umagu su se prijevare dogodile u razdoblju od 9. do 17. siječnja 2014. godine. Na poticaj 29-godišnjaka 22-godišnjak je petoricu muškaraca u dobi od 19 do 27 godina nagovorio da za novčanu naknadu od nekoliko stotina kuna odu s njim do poslovnice teleoperatera i na svoje ime sklope pretplanički ugovor za mobitel obećavajući da će ga njegov prijatelj poništiti. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa