Otpušteni članovi Uprave TV Istre (ne) dobivaju Faggianovih 400 tisuća kuna

0
Tražbina tvrtke Alberta Faggiana trebala je preći urednicima i tadašnjim članovima uprave TV Istre
Tražbina tvrtke Alberta Faggiana trebala je preći urednicima i tadašnjim članovima uprave TV Istre

Uprava TV Istre uputila je 25. kolovoza medijima priopćenje u kojem piše da je njena predsjednica  Ivana Legin obavijestila Nagodbeno vijeće Regionalnog centra Fine u Rijeci da je okončan postupak predstečajne nagodbe koji se za TV Istru vodio pred Trgovačkim sudom u Rijeci.

„Objavom na stranicama Fine smatrat će se da je ovo rješenje pravomoćno“, navodi Legin te dodaje da na dan otvaranja postupka predstečajne nagodbe poslovni račun TV Istre nije bio blokiran, kao ni danas, „a kako ne postoje niti drugi razlozi za otvaranje stečajnog postupka, TV Istra nastavlja s redovitim radom“.

Do zaključenja ovog teksta na internetskim stranicama Fine nije objavljeno nikakvo rješenje o okončanju predstečajne nagodbe, osim ako Uprava TV Istre nije mislila na rješenje Trgovačkog suda u Rijeci od 25. svibnja 2015. o neprihvaćanju prijedloga za sklapanje predstečajne nagodbe.

Naime, navedenim dokumentom sud je odbio nagodbu jer sama TV Istra nije donijela odluku o povećanju kapitala u koju je trebala ući tražbina tvrtke Andre Alberta Faggiana, a koja je pak u svibnju ove godine, u iznosu nešto manjem od 400 tisuća kuna trebala preći urednicima i tadašnjim članovima uprave te tvrtke Snježani Šestan, Jeleni Vitasović i Milanu Pavloviću.

Posljednji dokument na stranicama predstečajnih nagodbi Fine a koji se tiče TV Istre datiran je 12. lipnja 2015. a odnosi se na žalbu sada već bivših vodećih ljudi te televizije na odluku o odbijanju nagodbe, a kojom bi oni, ako se kao pravni laici ne varamo, postali suvlasnici televizije ili dobili iznos od nešto manje od 400 tisuća kuna.

Ne bi li otkrili eventualne novosti o TV Istri nazvali smo i zagrebački centar Fine, gdje su nas uputili na koordinatora predstečajnih nagodbi, no do zaključenja ovog teksta nismo ga dobili. Inače na stranicama sudskog registra isto tako nikakav novi dokument nije objavljen, a posljednja objava je iz srpnja i odnosi se upravo na smjenu navedenog trojca.

Ukoliko je priopćenje Uprave TV Istre doista točno, ispada da se ta istarska televizija nalazi negdje između nastavka normalnog rada, ali i mogućeg stečaja, odnosno blokade računa ovršnim ispravama. Naime, lanjskoga travnja utvrđene tražbine iznosile su 1,6 milijuna kuna, a kako su podmirene nije poznato. Doduše, poslovni prihodi 2014. godine iznosili su oko 3,9 milijuna kuna, ali je dobit bila tek 75 tisuća, pa se postavlja pitanje što s prijašnjim obvezama. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa