U Lukežima nestala četverogodišnja Anamarija Zović

0
Dvorište obiteljske kuće Lukež
Dvorište obiteljske kuće Lukež

U Lukežima kraj Pićna 1. rujna oko 19,00 sati nestala je djevojčica Anamarija Zović, rođena 10. studenog 2011. godine. Anamarija je obučena u majicu sa slikom lutke s prednje strane, te zelene kratke hlače. Djevojčica je posljednji put viđena u dvorištu obiteljske kuće Lukež u zaseoku Lukeži, nedaleko Pićna. Kuća se nalazi s lijeve strane ceste Potpićan – Pazin u pravcu Pazinu, dvjestotinjak metara nakon skretanja za starogradsku jezgru Pićna.          

Nestanak djevojčice prvi su primjetili njezini roditelji Sandra i Davor Zović, koji su najprije potražili pomoć susjeda, vjerujući da se Anamarija zaigrala negdje u blizini kuće. S djevojčicom su bila i dva psa od kojih se rijetko razdvaja. Niti jedan pas se nije vratio.  

Nakon što su pretraženi svi dijelovi kuće, sve prostorije i svaki kutak dvorišta, te dvorišta prvih susjeda, obitelj je obavijestila policiju, a u potragu su se odmah uključili mještani okolnih sela, članovi DVD-a Pićan i lovačkog društva Kamenjarka Pićan.

Anamarija Zović
Anamarija Zović

U Lukeže su ubrzo došli policajci, labinski profesionalni vatrogasci i služba civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije, a nakon njih i članovi Gorske službe spašavanja iz Pule i Rijeke. S ekipom riječkog HGSS-a stigla su i dva potražna psa, koji su pola sata iza ponoći otišli u pretragu područja sjeverno od obiteljske kuće Lukež.

U prva tri sata u potragu je bilo uključeno oko 300 ljudi, što službenih osoba, što volontera i mještana. Među prvima u Lukeže je stigao i načelnik općine Ivan Franković, njegov zamjenik Neven Vretenar, na čelu policijskog tima je načelnica PP Labin Đeni Bučić, a vatrogascima koordinira Boris Rogić.  

Labinskim policajcima u pomoć su došli pripadnici interventne policije iz Pule, te kolege iz policijskih postaja Buje i Buzet, koji posjeduju termo kamere, koje inače upotrebljavaju prilikom kontrole državne granice. Policajci s termo kamerama najprije su otišli pretraživati teren jugoistočno od kuće. Potraga i dalje traje. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

» Labinskim policajcima u pomoć su došli pripadnici interventne policije iz Pule
» Labinskim policajcima u pomoć su došli pripadnici interventne policije iz Pule

U potrazi sudjeluju i članovi Gorske službe spašavanja iz Pule i Rijeke
U potrazi sudjeluju i članovi Gorske službe spašavanja iz Pule i Rijeke

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa