Demetlika ukida radno mjesto izmišljeno zbog SDP-ovca

0
Bruno Hrvatin i Tulio Demetlika
Bruno Hrvatin i Tulio Demetlika

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Labina postoji još samo formalno. Nakon što je dosadašnji pročelnik Bruno Hrvatin otišao u mirovinu, a dosadašnja stručna suradnica Eni Babić morala otići zbog nezavršenog stručnog ispita, u Odjelu je ostala samo Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću. Ove izmjene već su unijete i na službenoj stranici Grada Labina.

Iako bi logično bilo da nova pročelnica postane Loredana Ružić Modrušan, koja za tu dužnost ima potrebno obrazovanje, stručnost i iskustvo, gradonačelnik očito ima drugačije planove. Demetlika, naime, najavljuje novu sistematizaciju radnih mjesta u gradskoj upravi, a jedna od promjena bit će ukidanje Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Smatra da labinska kultura, obrazovanje i sport zbog toga neće biti zakinuti jer će se ti poslovi rasporediti po drugim odjelima.

Prema dosadašnjoj sistematizaciji u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti obavljali su se poslovi vezani uz decentralizirane funkcije školstva, predškolski odgoj i naobrazbu, osnovno školstvo i obrazovanje, poslovi vezani uz šport, kulturu i tehničku kulturu, te stipendiranje učenika i studenata.   

Nije tajna da je Bruno Hrvatin na funkciju pročelnika ovog Upravnog odjela postavljen kao dio političkog dogovora između IDS-a i SDP-a iz ljeta 2007. godine. Naime, nakon što je tadašnjem SDP-ovom gradonačelniku Brunu Hrvatinu i njegovoj stranci savez s HSU-om, HNS-om i HDZ-om postao prezamoran, odlučili su vlast vratiti Demetliki i IDS-u. Da podsjetimo, na lokalnim izborima 2005. godine u Labinu je većinu osvojila koalicija SDP-HSU-HNS uz potporu HDZ-a.      

IDS je SDP-ov poklon objeručke prihvatio a za protuuslugu Hrvatinu je obećana dužnost pročelnika, tadašnji predsjednik gradske organizacije Valdi Gobo zaposlen je u Vodovodu, a gradska vijećnica SDP-a Jasmina Gruičić zaposlila se umjesto Bruna Hrvatina na njegovom bivšem radnom mjestu u labinskoj srednjoj školi. Nakon ove političke trgovine SDP je u Labinu zauvijek izgubio vjerodostojnost, a Demetlika je nakon toga na izborima lako pobjeđivao sve SDP-ove kandidate za gradonačelnika. (Eleonora Vlačić)    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa