Nakon 14 godina kršanskim vijećem ponovo predsjeda IDS-ovac

0
Boris Babić
Boris Babić

Boris Babić (IDS) novi je predsjednik Općinskog vijeća Kršana. Izabran je sjednici održanoj 24. rujna nakon što je dosadašnji predsjednik Zdravko Vidak (HDZ) podnio ostavku. Također, Vidak je izabran za potpredsjednika Vijeća, pa je time, s obzirom da je tu funkciju do sada obnašao Babić, obavljena dugo očekivana rokada na polovici mandata Vijeća, sukladno internom dogovoru vladajuće koalicije IDS-HDZ-Akcija mladih.

Nakon izbora Babić je vijećnicima zahvalio na izboru i među ostalim istaknuo da sada kršanskim Vijećem nakon četrnaest i pol godina ponovo predsjeda član IDS-a.

Ova miroljubiva, dosad neviđena zamjena funkcija zbunila je općinsku pravnu službu, pa su se danima informirali o proceduri, a i na sjednici su bili maksimalno oprezni. U prvom koraku je Vidak predsjedanje Vijećem prepustio podpredsjedniku Babiću, koji je nakon toga pročitao Vidakovu neopozivu ostavku. Zatim je Babić pročitao prijedlog osmorice vijećnika kojim se njega kandidira za predsjednika. Prijedlog su, uz Babića i Vidaka, podnijeli članovi IDS-a Valter Fornažar, Esad Huskić, Aldo Jurasić i Ranko Baćac, član HDZ-a Darko Androić te Suzana Licul iz koalicije SDP-HNS-HSU.

Silvano Uravić (SDP) postavio je pitanje nije li Babić trebao najprije odstupiti s mjesta potpredsjednika Vijeća da bi mogao biti izabran za predsjednika. Tvrdnje da se radi o automatskom prestanku funkcije nije prihvatio, pa je pri glasanju ostao suzdržan, a pridružilo mu se stranački kolega Zoran Karlić te HSU-ovac Slavko Rabar, koji je izjavio da ne raspolaže s dovoljno informacija o postupku. Tako je novi predsjednik Vijeća izabran s devet glasova jer su vijećnici iz Akcije mladih, Sanja Frankola i Eđeo Brenčić, izostali sa sjednice.

Sve se ponovilo kod glasovanja o Vidaku za potpredsjednika: predložilo ga je istih osmero vijećnika, pri glasovanju je istih devetero diglo ruku za njega, a Uravić, Karlić i Rabar su ostali suzdržani. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa