Film labinskog Levela 52 nagrađen na Zagreb Tour Film festivalu

0
Sanel Isanović i Goran Načinović primaju nagradu
Sanel Isanović i Goran Načinović primaju nagradu

Kratki promotivni film "Cycling in Istria" u produkciji labinskog studija Level 52 osvojio je nagradu za najbolji Hrvatski turistički film u kategoriji do 7 minuta na Zagreb Tour Film festivalu, međunarodnom festivalu turističkog filma, koji se od 21. do 24. rujna održavao u Zagrebu.

Autor i režiser nagrađenog filma je Sanel Isanović, ujedno i scenarist, autor glazbe i dizajna zvuka za nagrađeni film. Direktor fotografije i montažer je Goran Načinović, snimatelji su Rajan Milošević, Dino Diminić i Vlatko Martinčić, dok su u filmu biciklirali i glumili poznati istarski sportaši i biciklisti Andrea Kiršić i Aleš Hrvatin.

Film "Cycling in Istria" sniman je tijekom srpnja 2014. godine. Cilj je bio prikazati Istru kao mountain bike destinaciju kroz sve njezine ljepote, a za potrebe snimanja prijeđeno je više od 1200 km.

Rajan Milošević
Rajan Milošević

Na festival je stiglo 560 filmova iz 51 zemlje svijeta, od kojih je u konkurenciju uvršteno 96 filmova. Najbolje je odabrao žiri u sastavu: Pave Župan Rusković, Zdenka Šutak, Ivana Maltar, Alfi Kabiljo, Damir Trputec, Miro Branković, Alexander Kammel na čelu s predsjednikom žirija Stuartom Forsterom, Forster je turistički novinar iz Velike Britanije, suradnik Huffington Posta i National Geographica.

„Glazbu smo, kao u svim našim projektima, specijalno skladali za potrebe ovog filma.Ova nagrada je veliko priznanje nama u Level 52 teamu, za sav uložen trud pri stvaranju ovog filma. Izrazito nam je drago da je film prepoznat od strane ljudi iz struke, te nam daje poticaj za daljnje stvaranje i napredovanje“, rekao nam je tim povodom Sanel Isanović. (N.Č.)

Nagrađeni film možete pogledati OVDJE

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa