Vlasnik Cammea optužen da je u Vodnjanu bludničio nad radnicom

0
Kosta Minovski (foto: Jutarnji list)
Kosta Minovski (foto: Jutarnji list)

Kostu Minovskog (56), osnivača Taxi Cammea i čovjeka koji je u Hrvatsku donio povoljne cijene taksi prijevoza, Općinsko državno odvjetništvo u Puli tereti za bludničenje nad bivšom uposlenicom A. M. koja ga je prijavila u proljeće 2012., piše Jutarnji list.

U lipnju je protiv Minovskog zbog bludnih radnji podnesena i optužnica u kojoj tužitelji traže izricanje kazne od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. I dok se čeka odluka optužnog vijeća, odnosno hoće li optužnica biti potvrđena, odbačena ili, pak, vraćena na doradu, za Minovskog je cijeli slučaj bio gotov još prije dvije godine.

Kamere sve snimile

- Ma kakva krivnja. Kad sam dobio poziv od policije i tužiteljstva, pomislio sam: ‘Ma mora da sanjam!’ Nije mi bilo ugodno. Institucijama sam odgovorio na pet pitanja i to je to. Nije bilo suđenja niti ičeg drugog. Psihički sam propao, a kad sam doznao zašto me se sumnjiči i tko, preplavila me nelagoda. Ta djevojka radila je manje od dva mjeseca u dispečerskom centru prijepodne, a navečer u nekom restoranu. Nije obavljala svoj posao kako treba. Jedan od šefova vidio ju je kako spava na stolici. Mislim da su kamere sve snimile. Očito ju je netko nagovorio da me ocrni. Od tada je nisam ni vidio ni čuo. Zapošljavam 600 ljudi, od kojih je 100 žena, i nikada mi se u 25 godina poduzetništva nije dogodilo ništa slično - kaže za Jutarnji list Kosta Minovski koji je, dodaje, tvrtku prepustio sinu na upravljanje.

Tužiteljima i policajcima Minovski je, pak, prije dvije godine objasnio da je dotična djevojka kod njega dolazila čistiti kuću u Vodnjanu koju ima u najmu te da ju je jednom prilikom, dok su bili sami na katu kuće, samo uhvatio za ramena i, bez ikakva drugog kontakta, pitao: “Želiš li biti osoba od moga povjerenja”.

Prema navodima optužnice, krimen datira od 10. travnja 2012. kada je “s ciljem zadovoljenja svog spolnog nagona ugrozio seksualnu slobodu A. M.”

Dobila otkaz

- Tog dana čistila sam Minovskom kuću u Vodnjanu. Popela sam se s njim na kat kuće kako bih mu pomogla postaviti žarulje. Nakon što sam to obavila, krenula sam prema dolje, a on me tada s leđa uhvatio preko ruku za prsa. Ljubio me po vratu i preko majice me dirao rukama po grudima te ih stiskao. Pokušala sam se otrgnuti. Govorila sam mu da me pusti, a on mi je govorio kako sam lijepa i pitao me zašto ne želim uživati s njim. Rekao mi je da mu i sutra dođem ili da si u protivnom odmah sutra mogu potpisati otkaz. U tom trenu u kuću je ušao Đ. J., (voditelj smjene u Cammeu, op.a.) pa me pustio - povjerila se pulskim policajcima A. M., bivša zaposlenica Minovskog, dodajući da ju je često znao zvati u ured i opominjati za neke stvari vezane uz posao pritom zatvarajući vrata ureda.

Seksualne usluge

- Prije incidenta u Vodnjanu pozvao me u ured da mi popravi akreditaciju. Dok ju je popravljao, gurnuo mi je ruku u majicu i uhvatio me za grudi. Po izlasku iz ureda ispričala sam to kolegici koja mi je rekla da su se i druge telefonistice znale požaliti na njegovo ponašanje. Tu drugu je, pak, pitao kakvo donje rublje nosi i ima li tangice. Nisam se više pojavila na poslu - prisjetila se još A. M. Osim nje, otkaz je u isto vrijeme, tvrdi, dala još jedna kolegica. Nekoliko njih potvrdilo je i u tužiteljstvu navode da je Minovski pokazivao želju za prisnošću s nekoliko zaposlenica, ali i da su u nekoliko navrata vidjele kako A. M. uplakana izlazi iz šefova ureda.

- A. M. mi je bila rekla da ju je Kosta zvao van i da joj je nudio novac. Ispričala mi je i za gazdino stiskanje u kući u Vodnjanu. Dan poslije sjedile smo u kafiću Sydney kad je A. M. zazvonio telefon. Ona se uzrujala tako da je pala u nesvijest pa smo prijateljica i ja pozvale Hitnu - posvjedočila je druga zaposlenica. U prijavi i nalazu Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije stoji, među ostalim, da se i liječnicima požalila da je direktor zlostavlja te da joj je nudio seksualne usluge...

Voditelj smjene Đ. J. u tvrtki Minovskog potvrdio je tek da je A. M. gazdi čistila kuću, ali da nije upoznat s pritužbama uposlenica na gazdino ponašanje, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa