U sklopu Hand made festa akcija za djecu Beti Kranjčević

0
 Jedna od posljednjih fotografija Beti Kranjčević s djecom (snimio suprug)
Jedna od posljednjih fotografija Beti Kranjčević s djecom (snimio suprug)

Među 200 izlagača 13. Hand made festa, koji će se održati od 16. do 18. listopada u Domu hrvatskih branitelja u Puli, ove godine nažalost neće biti i labinska umjetnica Beti Kranjčević. No njoj u čast i sjećanje održat će se humanitarno prodajna izložba „Pričaj mi o mami“.

„Život nije uvijek pošten, na okolnosti ne možemo uvijek utjecati, ne možemo odabrati kako ćemo se osjećati, ali možemo izabrati svoj odgovor na ono što se dogodi, kao i ono što ćemo učiniti u vezi toga. Naš odgovor je da želimo pomoći djeci Beti Kranjčević, koja je bila dio nas, dio našeg festivala, kreativka s dušom i hrabra majka troje djece“, kaže autorica projekta i direktorica festivala Lela Blekić.

Izložba će se održati u Kristalnoj dvorani na pozornici, bit će izloženi Betini radovi, neki za prodaju, neki ne, a bit će izloženi i donirani radovi umjetnika i kreativaca uključenih u akciju.

„Sve što će ove godine biti izrađeno u radionicama na Hand made festu polaznici neće uzimati sebi, već će se svi radovi ostavljati za našu akciju. Uz dio prikupljanja sredstava, imamo i akciju Betine prijateljice Tamare Jurašić, koja je osmislila lijep način kako djeci dočarati u nekim budućim vremenima ono što danas možda ne mogu sami shvatiti. Knjiga sjećanja „Pričam ti o mami“, rekla je Lela Blekić.

Hand made fest je Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna osmišljen je s ciljem očuvanja i promicanja jedinstvenih vrijednosti ručnih izrada, proizvoda i usluga neprocjenjive vrijednosti. Prvi je festival takve vrste u zemlji koji je prepoznat i priznat od izlagača i posjetitelja svih dobnih i interesnih skupina ljudi.

Održani festivali, na kojima se svake godine okupi preko 200 izlagača, koji na «licu mjesta» prezentiraju i finaliziraju svoje proizvode i usluge, dokazali su koliko je snažna potreba za promicanjem kreativnog stvaralaštva, kulture i tradicije svih regija u Hrvatskog, kaže Blekić i dodaje da je izlagačima osim promocije zadatak izrađivati ili finalizirati izradu svojih proizvoda ili usluga na « licu mjesta », što je i specifičnost ovog festivala.

Saznajemo da se na festivalu do sada predstavilo jako puno različitih izlagača iz cijele zemlje, a neki dolaze i danas s istom željom i entuzijazmom. Kroz tri dana održavanja, festivalom se prošeta mnoštvo zainteresiranih posjetitelja koji ne znaju gdje bi prvo gledali od šarenila interesantnih štandova koji plijene pogled. (E.V.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa