Pulska vlast demantira Zelenu Istru: Kamen s gradilišta nove bolnice iskorišten za proširenje pulske rive

0
Giordano Škuflić, Robert Cvek i Aleksandar Matić
Giordano Škuflić, Robert Cvek i Aleksandar Matić

Na tiskovnu konferenciju udruge Zelena Istra, održane 9. listopada, na kojoj su predstavnici Udruge naveli kako Grad Pula zatrpava zelene površina zone Gregovica kamenjem s gradilišta nove Opće bolnice u Puli, reagirali su iz pulske gradske uprave.

„Navedene teze nisu istinite i njima se obmanjuje i dezinformira javnost, budući da se urbani vrtovi između Bille i Gregovice ne planiraju zatrpati. Želimo jasno i nedvosmisleno demantirati navode Udruge Zelena Istra koja je netočnim informacijama obmanula javnost, s obzirom da se od projekta koji oni spominju odavno odustalo, a građevinski materijal smo iskoristili za proširenje pulske rive“, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek na izvanrednoj konferenciji za medije.

U dogovoru s Istarskom županijom i Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, Grad Pula materijal s gradilišta nove Opće bolnice koristi za nasipavanje i proširenje pulske rive, čime se stvaraju preduvjeti za buduće uređenje pulske rive bez financijskih izdataka. Također, Grad Pula kamen i prijevoz od gradilišta Opće bolnice dobiva bez ikakve naknade i opterećenja gradskog proračuna, istaknuo je pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić, koji je zajedno s Cvekom i p.o. gradonačelnika pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu grada Pule Giordanom Škuflićem naglasio kako Grad Pula brine o očuvanju zelenih površina te će u tom smislu, prvenstveno osluškujući želje građana, nastaviti s projektima očuvanja zelenih oaza.

„Grad Pula svjesno i odgovorno vodi računa o zelenim površinama i niti jednim projektom nismo narušili, niti ćemo narušiti, zelenu oazu na neprimjeren način. Kao i dosada, u suradnji s mjesnim odborima iznaći ćemo najbolja rješenja kojima će se očuvati i valorizirati zelene površine te pružiti građanima kvalitetne sadržaje“, kazao je Giordano Škuflić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa