Rekordan broj biciklista na 4. Istria Granfondu

0
Ukupni pobjednik maratona Istria Granfondo Small na 95 kilometra je Michele Pittacolo iz Italije
Ukupni pobjednik maratona Istria Granfondo Small na 95 kilometra je Michele Pittacolo iz Italije

Proglašenjem pobjednika velikog i malog biciklističkog maratona, u umaškom Stella Marisu, 11. listopada u Umagu završen je 4. Istria Granfondo, veliki jesenski međunarodni biciklistički maraton na cesti. Ukupni pobjednik maratona Istria Granfondo Small na 95 kilometra je Michele Pittacolo iz Italije,  dok je ukupni pobjednik najzahtjevnije dionice Istria Granfondo Classic na 141 kilometar Josip Rumac, jedan od najperspektivnijih mladih biciklista u Hrvatskoj.

Kod žena, pobjeda u malom maratonu pripala je Hajdi Zajc iz Slovenije, dok je na velikom maratonu slavila Laura Šimenc, njezina sunarodnjakinja. U kategoriji juniora na malom maratonu slavio je Ulliana Davis iz Italije,  dok je na velikom maratonu pobjedu odnio Johannes Gratz iz Austrije. Među seniorima danas su najbrži bili Ivica Mesarić iz Hrvatske u malom maratonu i Kristijan Đurasek, hrvatski reprezentativac, u velikom maratonu.

Gradovi domaćini ovog velikog biciklističkog događanja, Umag i Novigrad, ovog vikenda ugostili su više od 800 rekreativnih i profesionalnih biciklista, njihovih obitelji i prijatelja, iz 12 različitih zemalja svijeta, koji su imali prilike sudjelovati u različitim biciklističim događanjima tijekom dva dana.

Subota je bila rezervirana za rekreativnu biciklijadu koja je okupila nekoliko stotinavelikih i malih biciklista koji su vozili na lakšoj stazi od 25 kilometara, sa startom i ciljem u Novigradu, dok su u nedjelju snage odmjerili nešto spreminiji biciklisti na velikoj i maloj stazi maratona sa startom i ciljem u Umagu.

Istria Granfondo organizira klaster Sjeverozapadne Istre, koji čine turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja te turističke kompanije Istraturist Umag i Laguna Novigrad.

Voditelj projekta Bernard Musulin čestitao je pobjednicima maratona, ali i svima koji su sudjelovali na 4. Istria Granfondu.

„Četvrto izdanje utrke Istria Granfondo okupilo je rekordan broj biciklista, što samo potvrđuje da trud i napor koje ulažemo u organizaciju ovog događaja prepoznaju brojni biciklisti iz različitih dijelova svijeta. Osim promocije vrhunskog sporta, ovo je ujedno i odlična prilika za produljenje turističke sezone u našem klasteru Sjeverozapadne Istre. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji na vrhunsko odrađenom poslu“, rekao je Bernard Musulin. Utrku Istria Granfodno posjećuju i brojni hrvatski biciklisti. I ove godine dvodnevnu biciklističku manifestaciju je podržao jedan od najuspiješnijih i najpoznatijih hrvatskih biciklista, Vladimir Miholjević.

„Redovno posjećujem brojne biciklističke staze u Istri i rado im se uvijek vraćam. Drago mi je da mi se svake godine pridružuje i sve veći broj kolega biciklista te da Istria Granfondo postaje nezaobilazan biciklistički događaj u regiji. Budući da sam imao priliku sudjelovati  na brojnim međunarodnim biciklističkim utrkama, jako sam ponosan što i naša Istra ima ovakav vrhnski organiziran sportski događaj. Posebno me veseli što na taj način svi zajedno doprinosimo promociji biciklizma“, istakuno je Vladimir Miholjević.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa