Jakovčić sa srpskim mitropolitom o dijalogu među crkvama na Balkanu

0
Mitropolit Porfirije Perić i Ivan Jakovčić
Mitropolit Porfirije Perić i Ivan Jakovčić

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u Briselu se susreo s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem. Razgovarali su o pripremama Konferencije o ulozi crkava u procesu europskih integracija koja će se sljedeće godine održati u sjedištu EU-a. Jakovčić je tom prigodom ukazao na važnost međucrkvenog dijaloga za stabilnost i budućnost zemalja europskog jugoistoka.

"U Brisel sam došao radi priprema Konferencije o ulozi crkava u jačanju procesa europskih integracija koja će se ovdje održati sljedeće godine. Posjetio sam najvažnije europske institucije. S mojim briselskim domaćinima razgovarao sam o tome kako se kršćanske vrijednosti uklapaju u  europske vrijednosti i o tome koliko mogu obogatiti te vrijednosti. Posjetio sam i predstavništva crkava i crkvene organizacije koje sudjeluju u pripremama za Konferenciju. Susreo sam se i s nekoliko hrvatskih europarlamentaraca. Najplodniji razgovor imao sam sa zastupnikom Jakovčićem", kazao je tom prigodom Porfirije Perić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

"Europa pripada svima: i vjernicima i ateistima. No, za budućnost europskog jugoistoka vrlo je važno otvaranje dijaloga među crkvama i vjerama. Ova inicijativa i skup koji organiziramo sljedeće godine mogu doprinijeti stabilizaciji jugoistoka Europe i otvoriti novu perspektivu građanima zemalja s tog područja", rekao je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa