Sulejmani: Nacionalne manjine su diskriminirane u Hrvatskoj

0
Idris Sulejmani
Idris Sulejmani

U Puli je 16. listopada prezentirana manjinska lista Idrisa Sulejmanija, albanskog kandidata na listi albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj. Sulejmani je istaknuo kako će on kao saborski zastupnik zagovarati nultu stopu tolerancije na diskriminaciju prema manjinama, ubrzano provođenje zakonskih akata i propisa koje se odnose na prava nacionalnih manjina te boriti se za bolje financijske i materijalne uvjete svih asocijacija nacionalnih manjina radi očuvanja kulturne baštine, tradicije, običaja i nacionalnog identiteta.

„Potrebno je povećati zastupljenosti predstavnika nacionalnih manjina u državnim strukturama i javnim poduzećima, identificirati probleme koji onemogućavaju ostvarenja prava nacionalnih manjina te ću se aktivno uključiti u predlaganje novih zakonskih akata vezanih uz prava nacionalnih manjina“ , istaknuo je Sulejmani.

Očekuje širu podršku albanske nacionalne zajednice koja će njegovim izborom u Hrvatski sabor dobiti mogućnost uklanjanja administrativno-birokratskih barijera funkcioniranje pravne države i vladavinu prava, kvalitetnijih vjerskih prava te uspostavu kvalitetnih veza s matičnim državama nacionalnih manjina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa