Milanović za očuvanje vlasti spreman koalirati i s crnokošuljašima?

0
SDP nije osudio postrojavanje Glavaševe Slavonske sokolske garde
SDP nije osudio postrojavanje Glavaševe Slavonske sokolske garde

Nakon postrojavanja Glavaševe Slavonske sokolske garde, čije su crne uniforme izazvale nelagodu i osudu kod svakog pristojnog hrvatskog građanina, hrvatska vladajuća koalicija nije se oglasila. Da je slično učinio neki nevažni općinski čelnik HDZ-a, SDP-ovci bi tim povodom održali tri presice i izdali pet priopćenja, ali militaristički ispad HDSSB-a jednostavno su prešutjeli.

Iz toga se može zaključiti da Zoran Milanović u ovoj stranci izrazito desne provenijencije vidi potencijalnog postizbornog partnera za sastavljanje saborske većine i novi mandat na čelu države. No, nije HDSSB jedina poželjna udavača za SDP. Za ostanak na vlasti navodno su spremni koalirati i s Ružom Tomašić.

Na ovo je pitanje Milanović izbjegao odgovoriti u Tinjanu, na predstavljanju njihove liste u VIII. izbornoj jedinici. Kazao je kako ne želi komentirati nikakve postizborne koalicije, pa tako ni najavu u medijima o mogućoj postizbornoj koaliciji s HDSSB-om i Ružom Tomašić. Tek je istaknuo kako su sada u prvome planu parlamentarni izbori.

No, predsjednica HKS-a Ruža Tomašić je bez uvijanja ovih dana izjavila da bi pružila potporu SDP-u kada bi trebali nekoga, kako ne bi došlo do ponavljanja parlamentarnih izbora i “trošenja milijuna koje nemamo”.

Pulski SDP-ovac Peđa Grbin je pak rekao da su za postizborne koalicije “spremni razgovarati sa svakom političkom opcijom ako prihvaćaju progresivne i demokratske standarde”. „Ako kolege iz HDSSB-a jamče da se neće ponašati na određene načine, i s njima možemo razgovarati“, rekao je Grbin. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa