Medulin posjetila dva bibliobusa

0
Mali Medulinci u posjetu bibliobusima
Mali Medulinci u posjetu bibliobusima

Medukin su u sklopu kampanje "Pokrenimo bibliobus" Gradske knjižnice i čitaonice Pula 11 studenoga posjetila dva bibliobusa. Kako je napomenula Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, bibliobusi, prvi iz Rijeke koji tijekom cijele godine obilazi Gorski Kotar, a drugi iz Karlovca, u kampanji obilaze općine Južne Istre: Medulin, Ližnjan, Fažanu kako bi mještanima prikazali i upoznali ih sa uslugama bibliobusne službe, koju smo nekada imali i na području Istre.

To je prvi korak u projektu koji je dugoročniji, u kojemu bi suradnja Istarske Županije i općina na poluotoku u bližoj budućnosti mogla rezultirati ponovnim pokretanjem bibliobusne službe.

Sada se želi osvijestiti potreba stanovništva za uslugama bibliobusa, istaknula je Nadia Bužleta, voditeljica Matične službe za narodne knjiižnice.

U nastavku projekta bi u bližoj budućnosti bibliobusi kao produžena ruka gradske knjižnice s ugrađenim policama i tisućama knjiga te uslugama bežičnog interneta i opremljeni kompjuterima,  djeci, mladima, odraslim i umirovljenicima trebali poboljšati kakvoću življenja u sredinama u kojima nema stacionirane knjižnice.

Zainteresirani mještani te posebno učenici OŠ dr. Mate Demarin Medulin kao i mališani iz DV Medulin znatiželjno su razgledali gostujuće bibliobuse, a kroz razgovor sa knjižnjičarima koji u njima rade upoznali su se sa uslugama ovih knjižnica na kotačima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa