Turčinović iz Sv. Petra u Šumi među najvažnijim ljudima Bože Petrova

0
Ladislav Turčinoć (prvi s desna)
Ladislav Turčinoć (prvi s desna)

Iako se u javnosti prezentiralo da s HDZ-om i SDP-om pregovore vode ključni ljudi Mosta Božo Petrov, Drago Prgomet i Ivan Lovrinović, ispada da je na sastancima s čelnim ljudima Domoljubne koalicije i Hrvatska raste sudjelovala još jedna osoba iz Mosta.

Kako doznaje Jutarnji list, četvrti Mostov čovjek u pregovorima bio je Ladislav Turčinović, predsjednik Općinskog vijeća Svetog Petra u Šumi. Da je Turčinović bio na pregovorima, potvrdili su nam sudionici sastanka iz obje koalicije, a konačna potvrda stigla je i nakon priopćenja Mosta u kojemu su javnost obavijestili da prekidaju suradnju s Prgometom.

Privržen Petrovu

Kako stoji u priopćenju, četveročlana delegacija, u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore sa STP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga su se tri člana vratila na nastavak prekinute sjednice. Među njima, poznato je, nije bilo Prgometa. Sam Turčinović uopće se nije isticao u predizbornoj kampanji i izbornoj noći pa se mnogi suradnici Mosta pitaju na temelju čega je njemu dano povjerenje da bude u timu koji vodi osjetljive pregovore s HDZ-om i SDP-om budući da 50-godišnji Turčinović čak nije bio ni kandidat na izbornim listama Mosta, piše Jutarnji list.

- On je jako privržen Boži Petrovu i to je očito razlog zbog kojega je sudjelovao u pregovorima. On je njegov čovjek od povjerenja – kažu nam neki mostovci. Njegova pojava na pregovorima iznenadila je i pregovarače iz obje koalicije.

- Mislim da je on neki načelnik u Istri - bilo je sve što nam je rekao jedan od aktera tih sastanka. U Općinsko vijeće Svetog Petra u Šumi Turčinović je ušao kao drugi na Nezavisnoj listi Vinka Macuke, istarskog građevinskog poduzetnika, dok je načelnik općine HDZ-ovac Mario Bratulić.

Bivši tajnik istarskog HDZ-a

I sam Turčinović nekada je bio član te stranke, a obavljao je funkciju tajnika istarskog HDZ-a. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, a prema internetskom portalu Poslovna.hr, povezan je s devet različitih subjekata. Direktor je tvrtke Adriatic TravelDesing koja se bavi računalnim programiranjem, a u karijeri je, između ostaloga, bio i član Uprave Valamar Riviera u razdoblju od 1998. do 2001. godine te zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Istarske banke, piše Jutarnji list

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa