Održan drugi sastanak na temu izgradnje gradskog bazena u Puli

0
Sa sastanka u prostorijama Komunalne gradske palače
Sa sastanka u prostorijama Komunalne gradske palače

U prostorijama Komunalne gradske palače održan je drugi po redu radni sastanak radne grupe za izgradnju gradskog bazena, koju sačinjavaju predstavnici Grada i Koordinacije udruga i klubova. Na sastanku su im se ovoga puta pridružili i stručnjaci koji su imali zadatak da iznesu konkretne stručne podatke te da svojim savjetima i praktičnim primjerima potpomognu radnoj skupini u iznalaženju zajedničkog rješenja, koje će u konačnici objediniti potrebe i mogućnosti Grada i građana Pule.

 „Nadam se da će ova diskusija uvelike pripomoći članovima radne skupine prilikom prikupljanja ključnih informacija koje su potrebne za izradu prijedloga izgradnje bazena, kako bi se u konačnici izgradio funkcionalan i održivi gradski bazen“, istaknula je na sastanku zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Idejno arhitektonsko rješenje Gradskog bazena u Puli prezentirali su autori Dino Krizmanić, Leonid Zuban i Elvis Grgornić iz pulskog projektnog biroa Urbis d.o.o., pojasnivši pobliže sve varijante izgleda i mogućnosti korištenja bazenskog kompleksa u odnosu na prostor. Osim toga, predstavili su i procjenu investicijskih troškova te procjenu troškova održavanja, uspoređujući jednako vrijedne varijante.

Na prijedlog Koordinacije, sastanku je prisustvovao ravnatelj Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin Mladen Putar, koji je na praktičnom primjeru pojasnio kako funkcionira gradski bazen te financijski aspekt njegova održavanja. „Varaždinski bazenski kompleks sastoji se od jednog 33x25 metarskog i dva manja bazena te popratnih sadržaja poput prostorije za fitness i saune“, kazao je Putar te nadodao kako bazen koriste plivački klubovi i građanstvo te da broji oko 60 tisuća ulazaka godišnje. Putar je na taj način dao vrijedne smjernice i savjete koji će uvelike pomoći radnoj skupini pri izradi vlastitog prijedloga rješenja gradnje i održavanja, kako bi gradnja gradskog bazena naposljetku bila racionalna i isplativa.

Da je ovakav način planiranja izgradnje bazena pravi put smatra i Ivan Varvodić, član Hrvatskog olimpijskog odbora i Europske plivačke organizacije te predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza. „U ovoj fazi planiranja potrebno je obratiti pažnju na standarde i pravila koje propisuju LEN (Europska plivačka federacija) i FINA (Svjetska organizacija vodenih sportova)“, kazao je Varvodić, koji je spremno ponudio svoju pomoć u narednim fazama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa