Župan Flego podržao dosadašnji rad županijskog Savjeta mladih

0
Valter Flego i Tamara Brussich s članovima županijskog Savjeta mladih
Valter Flego i Tamara Brussich s članovima županijskog Savjeta mladih

Istarski župan Valter Flego i potpredsjednica Skupštine Istarske županije Tamara Brussich prisustvovali su 18. studenog 4. Sjednici županijskog Savjeta mladih kako bi se upoznali s novim sazivom Savjeta te planiranim aktivnostima.

Predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Andrej Jurković kazao je kako im je cilj pomoći mladima s područja Istre te je naglasio važnost suradnje s predstavničkim tijelima. Ujedno je predložio da Županija u narednom razdoblju članovima Savjeta predstavi programe namijenjene mladima, što je župan Flego prihvatio najavivši konkretne tematske sjednice na kojima će, ovisno o temi, prisustvovati pročelnici Upravnih odjela.

Na Sjednici je bilo govora i o potrebi izrade regionalnog programa za mlade, strateškog dokumenta, kojim bi se odredile dugoročne politike za mlade, a koje bi podigle njihovu kvalitetu života te ih još bolje integrirale u društvo. S tim ciljem, Savjet mladih će prethodno nastojati unaprijediti suradnju udruga mladih i ostalih skupina bitnih za mlade na području Istarske županije.

Također, župan Flego je predložio da se za zainteresirane udruge mladih održi prezentacija o novom Pravilniku o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije. Na taj bi način, smatra župan Flego, mladi bili dodatno informirani o  mogućnostima financiranja svojih projekata.

Na samome kraju susreta, župan Flego je podržao dosadašnji rad županijskog Savjeta mladih te im zaželio puno uspjeha u budućim aktivnostima.

Savjet mladih Istarske županije osnovan je Odlukom Županijske skupštine od 17. rujna 2014. godine. Savjet je savjetodavno tijelo Skupštine Istarske županije, čiji je osnovni cilj osiguravanje boljeg položaja mladih i mogućnosti utjecaja na donošenje odluka u predstavničkom i izvršnom tijelu Županije. Trenutni saziv Županijskog savjeta mladih konstituiran je 22. svibnja 2015. godine godine, te broji 9 članova i 9 njihovih zamjenika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa