Buzetu dodijeljena titula Europskog grada sporta 2016.

0
Buzet (foto: Vlatko Mrvoš)
Buzet (foto: Vlatko Mrvoš)

Grad Buzet postao je Europski grad sporta 2016. Prestižnu titulu i zastavu predstavnicima Grada na čelu s gradonačelnikom Sinišom Žulićem uručio je 18. studenoga u Europskom parlamentu Gian Lupatelli, predsjednik Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES).

Komisija ACESA-a ocijenila je da je Buzet odličan primjer sporta za sve u funkciji zdravlja, integracije, obrazovanja i poštovanja.

"Izuzetno smo zadovoljni što je naš mali Buzet dio ove velike obitelji europskih gradova sporta. Komisija koja je ocjenjivala našu kandidaturu prepoznala je sportske potencijale Buzeta i prema broju građana koji se bave sportom kao i prema rezultatima koje ostvarujemo te prema broju sportskih događanja koje organiziramo. Siguran sam da ćemo taj naslov znati opravdati", kazao je gradonačelnik Žulić prilikom svečanosti.

"Ponosni smo na priznanje koje smo dobili. Buzet ima mnogo sportaša svih dobi i uzrasta. Imamo davdeset i tri udruge u mnogim sportovima. Ovo priznanje biti će dodatni poticaj i djeci i odraslima da se još više bave sportom", kaže Mario Sirotić, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Buzeta.

Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, čestitao je Buzetu za dobiveno visoko priznanje.

"Dobiti titulu Europskog grada sporta nije jednostavno, konkurencija je vrlo velika. Stoga se zajedno s građanima Buzeta radujem dobivenom prestižnom naslovu. I Buzet i mnogi drugi istarski gradovi imaju zaista sjajnu sportsku infrastrukturu. To je iznimno važno za građane, pogotovo za mlade, koji se sportom bave profesionalno ili rekreativno. Ovo je jedna uspješna sportska priča, a titulu koju je dobio Buzet doživljavam kao priznanje svim našim gradovima koji su sport podigli na vrlo visoku razinu", rekao je europarlamentarac Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa