Lara Kapeloto nova dječja gradonačelnica Pule

0
Elena Puh Belci i Lara Kapeloto
Elena Puh Belci i Lara Kapeloto

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, u prostorijama Komunalne palače održan je izbor novog pulskog dječjeg gradonačelnika od strane 20 članova Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule. Nova pulska dječja gradonačelnica Pule je učenica osmog razreda osnovne škole Šijana Lara Kapeloto, a za njezinu zamjenicu izabrana je Emili Dragaš, također iz škole Šijana.

Srdačnu dobrodošlicu prisutnima zaželjela je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je kazala kako je za Grad koji ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece bitna dječja participacija, građanski odgoj i demokracija. „Vama je pripala čast da predstavljate svoje vršnjake i svu djecu grada Pule, da zastupate njihova mišljenja te dajete prijedloge o temama koje su od vašeg interesa kako bismo zajedničkim snagama dodatno poboljšali položaj djece u našem gradu“, istaknula je Puh Bleci. Također, čestitala je novoizabranom sazivu Dječjeg gradskog vijeća pritom kazavši kako su njihovi prethodnici postavili dobre temelje i izgradili pravi put, a na novom sazivu je da ga nastavi slijediti.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković istaknula je kako je riječ o četvrtom sazivu Dječjeg gradskog vijeća koje djeluje od 2012. godine te trećem po redu izboru dječjeg gradonačelnika. Također, iskoristila je priliku da se zahvali zamjenici gradonačelnika Pule na sudjelovanju i aktivnoj podršci radu Dječjeg gradskog vijeća. „Posebno sam ponosna na projekte iz prethodnih saziva kojih su daleko prepoznati i u velikoj mjeri nagrađivani“, istaknula je Zahtila Blašković te je nadodala kako će i novi saziv nastaviti provoditi projekte i aktivnosti koji zagovaraju jednakost među svom djecom.

Nakon što se nova dječja gradonačelnica Lara Kapeloto zahvalila na iskazanom povjerenju dosadašnja dječja gradonačelnica Katarina Jurić nasljednici je zaželjela puno sreće i uspjeha u radu.

Novoizabrana dječja gradonačelnica ovom je prigodom zamjenici gradonačelnika Pule uručila zahtjev za podršku novom projektu „Pulska igrališta i parkovi – pravo na igru za sve!“, osmišljenom i pokrenutom na inicijativu članova Dječjeg gradskog vijeća, a koji će se realizirati u partnerstvu s Gradom. Riječ je o projektu putem kojeg se želi približiti gradske parkove djeci sa posebnim potrebama  na način da se u parkove integrira jedna ili dvije sprave namijenjene djeci s posebnim potrebama. Nastavak je to projekta iz 2013. „Pulska igrališta i parkovi – naši prostori druženja i igre“ za kojega je pulsko Dječje gradsko vijeće osvojilo priznaje na državnoj razini. Za kraj, Puh Bleci pohvalila je inicijativu kazavši kako će ovo biti dodatna motivacija svima da poduzmu konkretne aktivnosti koje će poboljšati kvalitetu života djece s posebnim potrebama u našemu gradu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa