Pulska policija uhitila dva provalnika odgovorna za dvanaest provala

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Pulska policija uhitila je dva provalnika vrlo aktivna tijekom listopada i studenog : 21-jednogodišnjaka koji je provaljivio u Puli i 37-godišnjaka koji se usredotočio na Peroj.  Dvadesetjednogodišnjak se sumnjiči za sedam kaznenih djela: dvije krađe i pet teških krađa, od čega je jedna bila u pokušaju. Navedena kaznena djela počinio je u razdoblju od 27. listopada do 19. studenoga.

Prvo je provalio u stan u Ginzkeyevoj ulici u Puli, iz kojeg je ukrao novac, nakit, mobitel i druge predmete, čime je 24-godišnjakinju oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni je u Kandlerovoj ulici provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac, čime je 40-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna, a u istoj ulici provalio je i u turističku agenciju, iz koje nije ništa ukrao.

Također ga se sumnjiči da je  u Tartinijevoj ulici i na Trgu Stara tržnica provalio u dva automobila. Iz jednog je otuđio kutiju prve pomoći i palicu, oštetivši 67-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina kuna, a iz drugog vozila je odnio torbu s odjevnim predmetima i punjač za mobitel, čim je 31-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Što se tiče krađa za koje ga se sumnjiči, 21-godišnjak je ukrao dva mopeda, jedan u  Jeretovoj ulici, čime je 33-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna te drugi u Kochovoj ulici, oštetivši time 39-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. U večernjim satima 25. studenoga priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Tridesetsedmogodišnjak se sumnjiči za  šest kaznenih djela teških krađa, od čega tri u pokušaju. U razdoblju od 3. listopada do 20. Studenoga provalio je u četiri vikendice četiri kamp prikolice na području Peroja. Iz jedne je  vikendice ukrao baterijsku svjetiljku i tako oštetio 58-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna, a 63-godišnjeg slovenskog državljanina, kojemu je provalio u vikendicu i dvije kamp prikolice, oštetio je za više tisuća kuna otuđivši mu bicikle i razne alate. U preostalim slučajevima, počinitelj je oštetio objekte vlasnika prilikom provala. U pritvorsku jedinicu PU istarske priveden je u večernjim satima 26. studenoga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa