Poziv građanima Pule za dostavu zahtjeva za priključenje na kanalizacijski sustav

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

U sklopu projekta "Pula Centar", koji je nedavno predstavljen zainteresiranoj javnosti, omogućena je gradnja sekundarne kanalizacijske mreže Pule putem pomoći bespovratnih sredstava EU. Projektom je naime, omogućeno širenje sekundarne kanalizacijske mreže u dijelovima grada koji danas nemaju kanalizaciju, a obuhvat sustava odvodnje Pula Centar čini uže gradsko središte sa pripadajućim kvartovima te rubna ili prigradska naselja, a to su: Veli Vrh,  Padulj, Šijana, Monte Giro, Ilirija, Valdebek, Busoler, Monte Serpo, Valmade, Šikići, Škatari, Jadreški. Prema dosadašnjim izračunima, moguće je spojiti ukupno 931 domaćinstvo, ali analize se nastavljaju i broj domaćinstava koji će dobiti mogućnost priključenja na sustav odvodnje bit će i veći.

Stoga Grad Pula podsjeća  građane koji se žele spojiti na kanalizacijski sustav da svoj zahtjev, prijedlog i ostale pojedinosti koje su važne za projekt dostave u Pragrande d.o.o. koji je na svojoj službenoj web stranici www.pragrande.hr u rubrici „EU projekt“ omogućila pregled prezentacije i objavila e-mail adresu za pitanja i prijedloge građana euprojekt@pragrande.hr. Stručnjaci i konzulatanti koji rade na projektu analizirat će i obraditi svaki pojedinačni slučaj sa svojim specifičnostima.

Stopa priključenosti na kanalizaciju danas u Puli iznosi oko 86 posto, a još uvijek sedam tisuća domaćinstva na tim područjima ima septičku jamu. Cilj ovog projekta je dodatno smanjiti tu brojku i priključiti čim više domaćinstava rubnih dijelova grada na kanalizacijski sustav.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa