Uređenje dječjeg igrališta u Sponzinoj ulici u Puli

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

U sklopu Malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Veli Vrh 28. studenog počinju pripremni radovi za uređenje dječjeg igrališta na području između Sponzine ulici i Ulice breće Leonardelli na Velom Vrhu. Uređenjem je planirana izvedba pješačke staze od postojećeg opločenja Ulice braće Leonardelli do internog centralnog „zelenog trga“ igrališta, oko kojega su radijalno planirane površine s igralima.

Unutar zelenog otoka planirana je sadnja stablašica, kao i s vanjske strane staze gdje se  planira postava klupa za sjedenje i koševa za otpatke. Postavit će se i betonski parkovni rubnjaci koji razgraničavaju podlogu od ostatka zelene površine okoliša. Svi će se rubovi igrališta , po izvedenim podlogama, uredili blagim pokosom, humusiranjem. Igrala će biti raspoređena oko centralnog „trga“, unutar nepravilne forme, sidrena u betonske temelje. Tako će se na dječje igralište postaviti ljuljačka, njihalica s oprugama za četvero djece, kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim krovom, kombinirano igralo, vrtuljak i njihalica za jedno dijete.

Radove će u suradnji izvoditi trgovačka društva Cesta d.o.o. (zemljani i pripremni radovi), Stribor d.o.o. (dobava i montaža dječjih igrala) i Pula Herkulanea d.o.o. (krajobrazno uređenje).

Radovi će se izvoditi tijekom 2015. i 2016. godine.

Tlocrt budućeg igrališta u Sponzinoj ulici
Tlocrt budućeg igrališta u Sponzinoj ulici

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa