Mački zaglavila glava u konzervi, spasili je prolaznici

0
 Rub otvora konzerve bio je u razini vrata i jadna životinja više nikako nije mogla izvaditi glavu
Rub otvora konzerve bio je u razini vrata i jadna životinja više nikako nije mogla izvaditi glavu

Sjećate li se rubrike "Život piše drame"? Ova priča bi definitivno spadala u tu kategoriju, iako nije u pitanju ljudska nevolja nego sirota crno bijela mačka, najvjerojatnije lutalica. Naime, 28. listopada poslijepodne prolazio sam rabačkim Lungo mareom te se dignuo prema parkiralištu kraj ulaska u mjesto. Neposredno prije naplatne kućice, primjetio sam jednu gospođu kako zabrinuto gleda šikaru uz put te nešto dobacuje drugoj ženi na terasi obližnje kuće.

Gospođe nisu znale kako pomoći mački, koja je, po svemu sudeći, kopala po smeću te naišla na praznu konzervu mačje hrane. 

Kako je željela polizati ostatke, vjerojatno premale da ih dohvati šapom, nesretna životinja gurala je glavu sve više i više u konzervu, sve dok nije stigla doslovce do dna! Rub otvora konzerve bio je u razini vrata i jadna životinja više nikako nije mogla izvaditi glavu!

Stanari okolnih kuća prvi su je put primjetili ujutro. Nepomično je ležala na mjestu, i tek su nakon dodira primijetili da je još uvijek živa. Ponadali su se da će se sama snaći, no poslijepodne još je bila na istom mjestu.

Zaključili smo da ukoliko nešto ne poduzmemo jadna životinja neće preživjeti. Najprije smo pokušali na tlu. Uhvatili smo konzervu i vukli, ali ni makac. Onda smo se poslužili gravitacijom. Konzervu smo podigli i lagano gurali lijevo-desno dok se mačka stražnjim nogama opirala o tlo. Nakon dvije, tri minute glava je konačno izašla.

Par sekundi mačka je zbunjeno stajala na mjestu, a onda odjurila prema obližnjoj šumi. Prije nego je ušla u šumu, još se jednom zaustavila i nekoliko sekundi nas gledala svojim velikim žutim očima. Onda se okrenula i nestala među stablima i rubidom. Tako je ova tragikomedija ipak završila samo kao komedija. (Kristian Stepčić Reisman)     

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa