Damir Vanđelić iz Adrisa kandidat Domoljubne koalicije za mandatara?

0
Damir Vanđelić
Damir Vanđelić

Investicijski direktor Adris grupe Damir Vanđelić bit će kandidat za mandatara Domoljubne koalicije, neslužbeno doznaje N1 televizija od izvora bliskih HDZ-u.

Vanđelić o tome nije želio razgovarati, rekao je 'Pričekajte, o tome se odlučuje na nekom drugom mjestu'.

Vanđelića je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svibnju imenovala u Vijeće za domovinsku sigurnost, a on je tada svoj angažman objasnio željom da pomogne u što boljem funkcioniranju države.

“Ideja je bila tom Vijeću dati gospodarski moment. Domovinska sigurnost je vojni segment te je uvijek troškovna komponenta. Kao dugogodišnji gospodarstvenik, smatram da vojska može imati i prihodovnu stranu, odnosno može smanjiti troškove koji se javljaju, posebno u iznimnim situacijama. Sjetite se kako država nije imala pravi odgovor kad smo imali poplave, snijeg ili ledenu kišu. U takvim situacijama vojska mora biti superiorna. Uzor bi nam trebala biti austrijska vojska”, kazao je tada Vanđelić.

47-godišnji inženjer Fakulteta strojarstva i brodogradnje te investicijski direktor Adris grupe i direktor tvrtke Abilia koja upravlja nekretninama Adrisa, bio je hrvatski branitelj te je glinskom logoru proveo 173 dana nakon što je u Hrvatskoj Kostajnici zarobljen 12. rujna 1991. godine. Nositelj je i Spomenice 1990. – 1992.

Inače, Vanđelić je rođeni Zagrepčanin, oženjen je suprugom Patricijom s kojom ima troje djece Klaru, Andreu i Josipa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa