U Labinu ove godine počinje rekonstrukcija sportske dvorane

0
Budući izgled rekonstruirane sportske dvorane u Labinu
Budući izgled rekonstruirane sportske dvorane u Labinu

U Labinu će do kraja srpnja ove godine biti izgrađena pomoćna sportska dvorana, što je prva faza rekonstrukcije sportske dvorane, a odmah nakon toga počet će i radovi na samoj dvorani te treća faza, dogradnja dvorane i izgradnja njenog novog ulaza. Predviđa se da će radovi biti završeni u godinu dana, odnosno otvaranje rekonstruirane dvorane Labinjani mogu očekivati na jesen 2017. godine.

Dvije sportske dvorane, glavna i pomoćna sa pratećim sadržajima, činit će Sportski centar Labin. Uz pomoćnu sportsku dvoranu izgradit će se i prateći sadržaji: dvije svlačionice, uredi za sportske klubove i sportsku ambulantu, a u dograđenom dijelu, novom ulazu u glavnu dvoranu, nalazit će se komercijalni sadržaji sportskog kompleksa: caffe bar, trgovine, teretana,  mala dvorana od 130 četvornih metara za fitness, aerobic, ples i ostale sadržaje za koje bude postojao interes građana i udruga.

Buduća pomoćna sportska dvorana u Labinu
Buduća pomoćna sportska dvorana u Labinu

Sportski centar će primati oko 1.100 gledatelja i to 900 glavna i 200 pomoćna dvorana i osiguravat će dovoljno termina za sportske udruge, rekreativce i ostale korisnike. Osim za sportske događaje, Sportski centar bit će opremljen za održavanje sajmova, kongresa, koncerata i ostalih nesportskih događaja koji će obogatiti društveni i socijalni život građana Labina i okolice, a osigurat će i odvijanje programa sportskog turizma čime će se doprinijeti boljoj iskorištenost turističkih kapaciteta Rapca i Labina. Raspolagat će prostorom za odvijanje raznih programa osoba s invaliditetom i ostalih društvenih skupina jer će biti izgrađen i opremljen na način koji omugućava nesmetanu pristupačnost i korištenje nepokretnim i teško pokretnim osobama, tj. liftom, rampom za kolica, dijelom gledališta namijenjen nepokretnim osobama te toaletom i svlačionicom za nepokretne osobe.

„S projektom Sportski centar Labin otvaramo razdoblje u kojem započinjemo proces podizanja sportske infrastrukture u Labinu na višu razinu, kako po kvaliteti tako i po sadržaju, a na zadovoljstvo svih naših građana“, poručuju iz Grada Labina, koji je investitor u projektu, a nositelj izvršenja u suradnji s gradskom upravom bit će gradska tvrtka Labin 2000. (R.S.)

Unutrašnjost rekonstruirane sportske dvorane
Unutrašnjost rekonstruirane sportske dvorane
Unutrašnjost pomoćne sportske dvorane
Unutrašnjost pomoćne sportske dvorane

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa