U katastrofalnom požaru u Labinu uništeno osam stanova

0
Vatra je planula u stanu na katu na istočnoj strani zgrade
Vatra je planula u stanu na katu na istočnoj strani zgrade

U zgradi broj 178 u naselju Vinež kraj Labina sinoć oko 23 sata u jednom stanu na katu izbio je požar koji se potom proširio na krov zgrade i sva četiri gornja stana. Vatra je planula u stanu na katu na istočnoj strani zgrade. U tom stanu godinama sam živi starac od nekih 80-ak godina. Prema riječima susjeda s njim žive i brojne mačke, a čitav stan bio je ispunjen novinskim papirima. Jedni su nam susjedi rekli da u stanu nije imao ni struje ni vode, ali drugi stanari to nisu mogli potvrditi.

Kada je vatra izbila starac je izašao iz kuće i počeo je panično gasiti. Vidjevši ga ispred plamtećeg stana prema njemu su potrčali mladići David Samardžić i Kristijan Glavaš pozivajući ga da se makne od vatre. No, on ih nije htio poslušati, već je nastavio gasiti vatru, pa su ga David i Kristijan na silu iznijeli iz zgrade i tako mu vjerojatno spasili život.

Nakon toga je iz stana počeo izlaziti ogroman i zastrašujući plamen, koji se brzo proširio na ostale stanove, a oko 1,30 sati počeo je gorjeti i jedan od četiri stana u prizemlju. Ostala tri donja stana uništena su od vode.

Stanari preostalih sedam stanova brzo su sklonjeni po okolnim zgradama, jedino je stanar koji živi u stanu točno ispod onoga koji je prvi planuo čvrsto spavao i nije znao što se zbiva. Srećom, u susjedstvu živi njegov nećak koji je razbio staklo na prozoru, probudio si ujaka i odveo ga na sigurno.

Požar je gasilo devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila JVP Labin. Vatra je zaustavljena oko tri sata iza ponoći. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa