Umag: Hrvatske ceste i Bassanese šire već dovoljno široku cestu

0
"Cestu nazivaju zaobilaznicom, a nalazi se u centru"
"Cestu nazivaju zaobilaznicom, a nalazi se u centru"

Da se iza velikih ulaganja često kriju manje lijepe stvari, pokazuje slučaj Umaga, gdje Hrvatske ceste i gradske vlasti pod vodstvom Vilija Bassanesea grade četverotračnu cestu blizu samog centra naselja.

Kako nam je javio jedan mještanin Umaga, čiji su podaci poznati redakciji, širenje ceste, odnosno Kolodvorske ulice kako se službeno zove, počelo je bez da je itko na primjeren način obavijestio stanovnike tog dijela grada, pritom su posječena "sva živa stabla", a dio ceste još i prolazi kraj dječjeg igrališta.

"Novcem svih nas širi se cesta koju uopće nije potrebno širiti, jer je i sadašnja dovoljno velika, i to očito radi nečije promidžbe. Cestu nazivaju zaobilaznicom, a nalazi se praktički u centru. Pa što se to obilaznicom na četiri trake obilazi kad je u centru?", pita se naš sugovornik i dodaje da je demokracija u Hrvatskoj na niskim granama.

"Kad nazoveš Grad i pitaš tko to radi i što radi, a moraš pitati jer nigdje nisam vidio tabele na gradilištu, nitko ti ništa ne zna reći", kazao nam je.

Zbog toga smo pitanja gradonačelniku Umaga uputili mi, no iz njegova Ureda odgovorili su nam da će svim medijima poslati priopćenje "o investicijama na području Grada Umaga" do kraja tjedna.
Nakon toga, tražili smo da nam ipak odgovore na konkretna pitanja, i to tko je izvođač radova, koliko je stabala posječeno, zbog čega se uopće širila cesta, te je li ju bilo nužno postaviti kraj igrališta. Također smo pitali ima li smisla raditi obilaznicu s četiri trake u blizini centra grada, no nismo dobili odgovore. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa