Sv. Nedelja protiv brisanja Golf igrališta Dubrova iz županijskog plana

0
Dubrova
Dubrova

Općinsko Vijeće Sv. Nedelje je na sjednici održanoj 22. siječnja jednoglasno prihvatilo tekst primjedbe na Nacrt konačnog prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije kojim se od županijskog Upravnog odjela za održivi razvoj traži da ponovo razmotri i potom prihvati općinsku inicijativu za zadržavanje Golf igrališta Dubrova.

Prema Prijedlogu izmjena i dopuna na tom se mjestu planira Polivalentni sportsko rekreacijski centar Dubrova, koji između ostalog može sadržavati i golf igralište, kao i druge vrste sportova. Mišljenje jedinica lokalne samouprave nije obvezujuće za izrađivača izmjena i dopuna.

Prvu općinsku inicijativu Upravni odjel je odbio s obrazloženjem da golf igralište od njegovog prvotnog planiranja do danas nije realizirano. Općina u novoj primjedbi kao protuagumente navodi niz činjenica među kojima su vijećnici u raspravi najviše naglašavali one da od 22 golf igrališta planirana u Istri nijedno nije izgrađeno, a ukidaju se samo Dubrova i još jedno.

Nadalje, ističe se da je Golf igralište Dubrova planirano bez smještajnih kapaciteta, isključivo kao dopuna sportsko-turističkih sadržaja općine i cijele Labinštine, a županijski prostorni plan kao jednu od svojih osnova poboljšanja turističke ponude navodi gradnju i uređenje sportskih sadržaja, među kojima i golfa te se uz to napominje da je prostorno planiranje dugoročna kategorija zbog čega je potrebno rezervirati prostor za ovakve namjene u bližoj i daljnjoj budućnosti bez obzira što trenutačno taj potencijal nije iskorišten. (Tekst i foto: Robi Selan)    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa