Boljunčić: Koalicijom Za Pulu - Forza Pola za još uspješniju Pulu

0
Kandidati koalicije Za Pulu – Forza Pola
Kandidati koalicije Za Pulu – Forza Pola

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Pule Valter Boljunčić je na konferenciji za medije održanoj 28. siječnja predstavio je program koalicije „Za Pulu – Forza Pola“ uoči izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Pule, koji će se održati u nedjelju, 31. siječnja, te kandidate koji će program znati provesti u djelo.

Program je, kazao je Boljunčić, izrađen u suradnji s brojnim građanima, a predstavljen je u proteklih desetak dana u svim kvartovima Pule. Istaknuo je da je „nama stalo do mišljenja građana, a predstavljanje programa u svim pulskim kvartovima ujedno je bila prilika da čujemo njihove sugestije i prijedloge za naredni mandat.“

- Naša je koalicija otvorena za sve ideje naših sugrađana. Uvažavat ćemo svačije mišljenje i ideje i nakon izbora, a naš program ćemo konstantno nadopunjavati. Upravo na taj način shvaćamo mjesne odbore – kao pokretač komunalnih akcija na svom području i aktivnosti za poboljšanje društvenog života grada.

Dodao je da koalicija „Za Pulu – Forza Pola“ predstavlja politiku koja ima potpis građana i koja može i zna rješavati probleme građana. Tako smo u proteklom mandatu na području MO Arena izgradili novu javnu rasvjetu u Scalierovoj, Faverijskoj, Teslinoj, Motikinoj i Pazinskoj ulici dok ćemo u narednom periodu napore uložiti ka izgradnji dodatne infrastrukture.

Naveo je najvažnije realizirane projekte, programe i inicijative u svim mjesnim odborima, dok u idućem mandatu, između ostalog, planiramo krenuti u izgradnju kanalizacije te u projekt za selektivno prikupljanje otpada (zeleni otoci) na Busoleru, a na Monvidalu u izgradnju multifunkcionalnog igrališta Valica, dok ćemo se na Vidikovcu orijentirati ka izgradnji kružnih tokova kod Radićeve i Rizzijeve ulice.

- Na MO Kaštanjer zalagat ćemo se za pojačanu aktivnosti kvartovskog policajca zbog neposredne blizine škole. U MO Stari Grad za postavljanje led rasvjete i nastavak projekta Dolcevita, dok na području Šijane planiramo izgradnju boćališta iza Stande te završetak kružnog toka. Na Monte Zaru planiramo proširenje cesta i postavljanje fitness sprava, a na području Valdebeka i Verude nastavit ćemo s izgradnjom potrebne infrastrukture.

Član predsjedništva IDS-a Pule Luka Glušac predstavio je nositelje liste koalicije „Za Pulu – Forza Pola“, a to su Klaudio Paljar (MO Arena), Daniel Deković (MO Busoler), Katerina Vrh (MO Gregovica), Valter Bilić (MO Kaštanjer), Ivana Softić (MO Monte Zaro), Matija Rojnić (MO Monvidal), Lari Tošić (MO Nova Veruda), Katja Meden (MO Stari Grad), Laura Svorcan Kostić (MO Stoja), Claudio Filipović (MO Sv. Polikarp-Sisplac), Alen Drandić (MO Šijana), Sladjana Radošević (MO Štinjan), Massimo Brajuha (MO Valdebek), Cinzia Počeko Kranjec (MO Veli Vrh), Erik Lukšić (MO Veruda) i Boris Fornažar (MO Vidikovac).

Naglasivši da su ovi izbori važni jer upravljanje gradom počinje u mjesnom odboru, Boljunčić je istaknuo da „naša koalicija, koju čine IDS, HNS, ISU, Zeleni Savez – Zeleni, BDSH, Istarski Laburisti predstavlja jamstvo da će se voditi politika od građana za građane i za još uspješniju Pulu, stoga vjerujem da će građani prepoznati našu ozbiljnost, odlučnost i posvećenost razvoju Pule.“

Pozvao je sve građanke i građane Pule, sve one kojima je stalo do razvoja našeg grada da u nedjelju, 31. siječnja, izađu na izbore za članove Vijeća mjesnih odbora i zaokruže listu br. 2.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa