Miletić: Bazen će se graditi u ovom mandatu kao što smo i obećali

0
Boris Miletić i Elena Puh Belci
Boris Miletić i Elena Puh Belci

"Grad Pula redovito provodi istraživanja potreba svojih građana, a kada je riječ o izgradnji sportske infrastrukture izgradnja gradskog bazena prvi je prioritet. Slijedom toga, Grad je naručio istraživanje kako bi ispitao preferencije i stavove građana upravo oko jednog od najbitnijih gradskih projekata, odnosno izgradnje gradskog bazena. Navedeno istraživanje dat će uvid u potrebe i mišljenje građana Pule o ovoj temi te ćemo učiniti sve kako bi Puležani dobili detaljnu informaciju o svim varijantama bazena do kojih smo kroz stručnu raspravu došli", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na konferenciji za novinare održanoj 28. siječnja, dodavši da će rezultati istraživanja uskoro biti poznati i prezentirani na sjednici Gradskog vijeća Pule.

Miletić je poručio kako se kod odabira rješenja mora voditi brigu o troškovima izgradnje i budućeg održavanja bazena kako se ne bi stvarao dodatni teret na proračun Pule, a na taj način i samih građana. Pulski je gradonačelnik istaknuo kako je u ovogodišnjem proračunu osigurano 1,9 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije te kako je oformljena i radna skupina od nekoliko članova - predstavnika Grada Pule, Gradskog vijeća i koordinacije udruge i sportskih klubova koja radi na iznalaženju zajedničkog rješenja koje će objediniti potrebe i mogućnosti Grada i građana Pule.

"Bazen u Puli mora biti namijenjen svim građanima i uzrastima našeg grada, od vrtićke djece, osnovnoškolaca, sportaša, rekreativaca pa sve do osoba s invaliditetom"

"Bazen u Puli mora biti namijenjen svim građanima i uzrastima našeg grada, od vrtićke djece, osnovnoškolaca, sportaša, rekreativaca pa sve do osoba s invaliditetom. Bazen mora biti ekonomski održiv kako bi mogao ispunjavati potrebe svih naših sugrađana, a ne dugoročno biti na teret proračuna", kazao je Miletić te dodao kako su u pripremi za ovaj projekt prikupljena iskustva gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. "Kao što stalno vodimo brigu o financijskom odgovornom poslovanju Pule, tako svaki novi projekt vodimo po istim kriterijima", istaknuo je Miletić i dodao kako većina građana nema dovoljno informacija o ponuđenim varijantama izgradnje. "Njima je, kao i meni, jedino bitno da se konačno izgradi bazen u kojemu ćemo svi zajedno moći uživati. Učinit ćemo sve da do tematske sjednice gradskog vijeća Puležani dobiju i detaljnu informaciju o svim varijantama bazena do kojih smo došli kroz stručnu raspravu", kazao je Miletić.

Razmatraju se četiri opcije izgradnje bazena različitih dimenzija i različitog sadražaja, a prema prvim procjenama za bazen veličine 33x25 metara troškovi izgradnje iznose 30 milijuna kuna, za bazen istih dimenzija, ali s dodatnim bazenom za neplivače i osobe s invaliditetom iznose 36 milijuna kuna, za olimpijski bazen dimenzija 50x25 potrebno je izdvojiti 43 milijuna kuna, dok troškovi izgradnje za isti takav s dodatnim bazenom dosežu iznos od 52 milijuna kuna.

"Prilikom realizacije ovako velikog projekta važno je voditi računa o kreditu koji se podiže i obvezama koje iz njega nastaju, a koje se moraju plaćati svake godine", kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, istaknuvši kako je Gradu cilj sagraditi bazen po mjeri svih građana te osigurati onaj koji će biti jednako funkcionalan za djecu predškolskog uzrasta, učenike od prvog  do četvrtog razreda, kao i za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti te osobe treće životne dobi.

"Bazen će se početi graditi u ovom mandatu kao što smo i obećali“, zaključio je Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa