Červar o Kaubojima: Nemam riječi, što god da kažem nakon ovoga suvišno je

0
Lino Červar
Lino Červar

''Nemam riječi. Što god da kažemo nakon ovoga suvišno je. Momci koji su večeras ovo napravili su heroji i nemamo pravo s bilo kakvim komentarima uzimati im prostor i slavu. Ova utakmica je bila nešto čudesno i njihova predstava na terenu govori više od bilo kojeg našeg komentara“, kazao je Lino Červar, stručni komentator Indexa i jedan od najvećih rukometnih trenera svih vemena, koji se, kao nitko u Hrvatskoj nije nadao da će Hrvatska ući u polufinale.

Naime, svjedočili smo najluđem danu u povijesti rukometa. Norveška je pobijedila Francusku i otvorila je Hrvatskoj gotovo nikakvu priliku da se s pobjedom od 11 golova razlike protiv domaćina Poljske nekako provuče u polufinale Eura.

Hrvatskoj nitko nije davao ni grama šanse, međutim, igrači Željka Babića odigrali su utakmicu za pamćenje i posve su razbili poljsku momčad pobijedivši je s 14 golova razlike. Da bi dan bio još luđi, pobrinula se Njemačka, koja je izbacila prvog favorita Dansku.

„Bit će vremena za analize, neka momci uživaju u ovoj herojskoj pobjedi, a samo bih poslao komplimente svima, od igrača, do bilo kojeg člana stručnog stožera. Neka dečki popiju večeras čašu šampanjca, zaslužili su to, ali oprez, nije ništa gotovo jer čekaju nas jaki Španjolci. 

Dodao bih samo za kraj da me je ovaj turnir oduševio. U polufinalu su Hrvatska, Njemačka i Norveška, tri mlade i poletne momčadi. Francuzi i Danci su bili favoriti i jako mi je drago da su ispali. Neka starci napokon idu kući, na mladima je svijet“, kazao je za Index Lino Červar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa