Pirati u Indiji napali tanker Uljanik Plovidbe

0
Pomer
Pomer

Pirati su u Indiji napali tanker Pomer,  Uljanik Plovidbe. Riječ je o tankeru za prijevoz naftnih derivata i kemikalija, koji je izgrađen 2011. godine, a posada broda broji 22 člana. Brod nakon Indije nastavlja put u Singapur.

Nitko od članova posade nije ozlijeđen u napadu pirata na tanker Pomer iz flote pulske Uljanik Plovidbe, koji je u noći  između 27. i 28. siječnja izvršen na sidrištu luke Kandla u Indiji, potvrdio je Hini direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

"Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova", kazao je Pavletić.

Dodao je kako se napad, prema informacijama kojima raspolaže, dogodio u četvrtak ujutro oko 3 sata po lokalnom vremenu, te da su šestorica pirata bili naoružani hladnim oružjem. Napad je prijavljen vlastima u Kandli. Pavletić je rekao i da je napad trajao dvadesetak minuta, a nakon što je uključen alarm napadači su pobjegli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa