„Napravite predstavu o tome kako partizani u krvavim čizmama ulaze u talijanske stanove“

0
Oliver Frljić (foto: Večernji list)
Oliver Frljić (foto: Večernji list)

Politika se ne smije uplitati u kulturu, osobito ne u programski dio kazališta, a država, bez obzira na to što sudjeluje u financiranju nacionalnog kazališta, nema pravo tražiti od umjetnika da "proizvode" programe koje oni na vlasti definiraju kao "nacionalni interes" ili "program u skladu s nacionalnim vrijednostima", jedinstveno je stajalište mladih riječkih političkih stranaka, SDP-a , Akcije mladih i Liste za Rijeku te predstavnika Savjeta mladih Grada Rijeke koji su u četvrtak navečer, nakon predstave Kompleks Ristić, na javnoj tribini u Rijeci raspravljali o tome kakvu kulturu i kazalište žele, donosi Večernji list.

Pozivu Olivera Frljića, intendanta HNK Ivana pl. Zajca i redatelja predstave Kompleks Ristić koju su mladi prethodno odgledali, nisu se odazvali mladi drugih riječkih političkih stranaka kao ni Katolička mladež, a mladež HDZ-a odbila je sudjelovanje na tribini zbog "politizacije i političke demagogije."

Ipak, pred kraj tribine u raspravu se iz publike uključio dotad šutljivi član Mladeži HDZ-a koji je Frljiću priznao da otvara aktualne teme dodajući "Za vaš rad nema bolje motivacije od HDZ-a". Zamjerio mu je da izdvaja "slučajeve" s desne strane kao da su oni na lijevoj političkoj poziciji nepogrešivi.

– Napravite predstavu o tome kako partizani u krvavim čizmama ulaze u talijanske stanove – pozvao je mladić Frljića, na što je dobio odgovor da u veljači pogleda novu predstavu Zajčeve Talijanske drame o egzodusu riječkih Talijana i bolje se informira o programima riječkog teatra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa