Dorian Siljan novi predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istre

0
Dorian Siljan
Dorian Siljan

Dorian Siljan, dipl.ing.agr. ekološke poljoprivrede i agroturizma, novi je predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije Istarski Eko Proizvod. Na redovnoj izbornoj skupštini udruge Istarski Eko Proizvod, koja broji 54 članova ekoloških proizvođača iz Istarske županije, održanoj u utorak 26. siječnja izabrano je novo vodstvo udruge.

Za predsjednika udruge izabran je Dorian Siljan, stara-nova dopredsjednica je Biserka Banković, tajnik udruge Emil Peteh, dok su članovi upravnog odbora uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnika još Nenad Kuftić, Darko Pekica, Vilim Belović i Aleks Ristić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Lorena Stipančić, Armanda Sirotić i Giuseppe Lupieri.

Osvrnuvši se na aktivnosti udruge iz prošle godine iznesena je vrlo dobra organizacija Solidarnih Ekoloških Tržnica (SET) u Puli, Rovinju i Višnjanu uz potporu Solidarnih Ekoloških Grupa (SEG) iz Pule i Rovinja, Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Grada Rovinja i Osnovne škole Juraj Dobrila iz Rovinja, te općine Višnjan i udruge VIK-a iz Višnjana, koji su omogućili održavanje raznih manifestacija i predavanja.

U suradnji sa Etnografskim muzejom Istre iz Pazina održana je vrlo uspješna 5. manifestacija "Pazi što jedeš", koja je po broju ekoloških proizvođača prerasla u najveći ekološki sajam u Hrvatskoj. Ostvarena je uspješna suradnja na edukativnim projektima "Zeleni pjat" sa udrugom "Zelena Istra" i Osnovnom školom Stoja, te "Hranimo se fino" sa osnovnom školom Vidikovac. Odlična suradnja je ostvarena i na međunarodnom  projektu "Social Start Ups" o solidarnim grupama i socijalnom poduzetništvu sa općinom Brtonigla.

Na skupštini je predstavljen i jedan od najvećih partnerskih projekata udruge u suradnji sa Otvorenim učilištem Diopter , "Eko je fora", s kojima prvi u Hrvatskoj razvijamo standarde kvalifikacije i kurikuluma za osposobljavanje polaznika za zanimanje ekološki gospodarstvenik kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada ne samo u Hrvatskoj, već i u zemljama EU.

Udruga Istarski Eko Proizvod je jedna od glavnih inicijatora i pokretača Saveza udruga ekoloških proizvođača Hrvatske, čija bi se osnivačka skupština trebala održati 6.veljače u Zagrebu i na skupštini su izabrani Nenad Kuftić i Emil Peteh, kao predstavnici udruge IEP za Savez udruga ekoloških proizvođača Hrvatske.

Na redovnoj izbornoj skupštini Udruge Istarski Eko Proizvod
Na redovnoj izbornoj skupštini Udruge Istarski Eko Proizvod

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa