Ferić: Neistina je da bi se bazen financirao iz nenamjenskih sredstava

0
Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a
Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a

„Gradonačelnik Boris Miletić u izjavi za jedne dnevne novine odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućnosti povećavanja prireza bude li se gradio olimpijski bazen izjavljuje da bi se bazen financirao iz nenamjenskih sredstava (poreznih prihoda i imovine) što je neistina“, napisao je u priopćenju za medije Danijel Ferić, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Pule.

Obrazložio je da se u čl. 28. st. 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu eksplicitno navodi kako se javne sportske građevine mogu financirati i iz komunalne naknade.

„Također, gradonačelnik Miletić govoreći o izgradnji bazena dimenzija 33x25 na Verudi poziva se na mišljenje struke, a da pritom uopće ne navodi o kojoj se to struci radi znajući da se svi zainteresirani sportski klubovi zalažu za olimpijski bazen.

Netočna jest i njegova izjava da će se bazen graditi u ovom mandatu, jer je to obećanje izrekao još u veljači 2007. godine kada je najavio da će se bazen izgraditi u roku od dvije godine, a danas smo 2016. godina. Stoga tražimo da se gradonačelnik Miletić očituje o kojoj se to struci radi i zašto bi se bazen financirao isključivo iz poreznih prihoda, a ne i iz prihoda od komunalne naknade“, kaže Ferić.

Slijedom prethodno navedenog, pulska oporba pokrenut će inicijativu na Gradskom vijeću kako bi se građanima grada Pule omogućilo neposredno sudjelovanje u odlučivanju putem savjetodavnog referenduma, a sve temeljem Statuta Grada Pule“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Danijel Ferić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa