Uspješna godina Informacijskog centra EDIC Pula-Pola

0
Europska komisija u 2016. godini odobrila iznos od 150 tisuća kuna za nastavak projekta informiranja građana o Europskoj uniji
Europska komisija u 2016. godini odobrila iznos od 150 tisuća kuna za nastavak projekta informiranja građana o Europskoj uniji

Sukladno pozitivno ocijenjenom godišnjem planu djelovanja za 2016. godinu Europe Direct Informacijskom centru Pula-Pola (EDIC Pula-Pola) od strane predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj odobrena su sredstva za provedbu aktivnosti za 2016. godinu u iznosu od 150 tisuća kuna. EDIC Pula-Pola otvoren je 30. listopada 2014. godine i jedan je od najaktivniji centara na području Hrvatske. U protekloj godini odgovoreno je na više od 130 različitih upita, a korisnici su bili vrlo zadovoljni pruženim odgovorima. EDIC Pula-Pola organizirao je 11 besplatnih radionica za razne skupine građana, a neke od tema bile su „EU Program - Horizon 2020“, „Eures - Europska mreža poslova“, „Epso – Europski ured za odabir osoblja“, „Održivi urbani razvoj“ i „Aktivno građanstvo“. Ujedno je uz temu „Aktivno građanstvo i filantropija“ u 2015. godini izdana besplatna publikacija.

Povodom svečanog obilježavanja Europskog tjedna 2015 godine, EDIC Pula-Pola je organizirao niz radionica te centralnu manifestaciju na Gradskoj tržnici. Osim organiziranja raznih događanja, EDIC Pula-Pola je sudjelovao u 15 događaja diljem Istarske županije (21. Sajam knjige u Istri, 62. Pula Film Festival, sajam Pazi što jedeš…) kako bi predstavio svoj rad, usluge koje nudi te podijelio brojne korisne informativne i promotivne materijale. Između ostalog, Informacijski centar EDIC Pula-Pola redovito je objavljivao novosti o EU, pozive na radionice i informacije u lokalnim medijima.

Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije – Regione Istriana, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te  Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. koji su u partnerstvu kandidirali projekt prema Predstavništvu Europske komisije u RH, kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa