Umjesto u Rovinj po građevinske dozvole u Bale

0
U novouređenom Odsjeku za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije u Balama
U novouređenom Odsjeku za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije u Balama

Istarski župan Valter Flego je zajedno s načelnicima općina Bale i Kanfanar, Edijem Pastrovicchiom i Sandrom Jurmanom, 1. veljače posjetio novouređeni Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije, koji je iz Rovinja preseljen u Bale.

Župan Flego istaknuo je zadovoljstvo otvaranjem Odsjeka u Balama, ujedno prvom u jednoj općini izvan Istarske županije, napomenuvši kako je taj potez u skladu s policentričnim i uravnoteženim razvojem Istre. Time se, smatra župan, i manjim središtima omogućuje veći dinamizam i privlačenje kvalitetne gospodarske i uslužne strukture.

„Budući da je dosad sjedište Odsjeka za stanovnike okolnih općina bilo u Rovinju, siguran sam da će premještaj doprinijeti našoj glavnoj misiji, a to je efikasnija i kvalitetnija regionalna samouprava bliža i dostupnija svim našim građanima“, rekao je župan Flego zahvalivši se svima koji su doprinijeli brzoj i uspješnoj realizaciji ovog projekta, kojeg vidi kao dobar primjer decentralizacije na terenu.

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju pokriva poslove općina Bale, Kanfanar i Žminj, a trenutno je u tijeku rješavanje tisuću predmeta, prvenstveno vezanih uz legalizaciju bespravne gradnje.

Inicijativu premještaja pozdravili su i načelnici Pastrovicchio i Jurmana kazavši kako će Odsjek približiti uslugu građanima te im olakšati poslove koji su do sada morali obavljati u Rovinju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa