U subotu Ucvirkenfest: Čvarci na istarski, samoborski i slavonski način

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

U subotu, 13. veljače na pulskoj centralnoj tržnici održat će se petnaesti po redu Ucvirkenfest,  manifestacija koja promovira čvarke. Ovaj gastronomski događaj ove godine uključuje i demonstraciju pripremanja čvaraka na licu mjesta. Naime, Drago Krivičić iz Premanture, Miroslav Mataušić iz tvrtke Frelimo iz Samobora i Buco iz Županje u tri kotla topit će čvarke na istarski, samoborski i slavonski način koji će se potom moči i degustirati.

Uz navedeno u 11.00 sati krenut će se i s pripremom fritaje od 600 jaja s čvarcima u velikoj pulskoj tavi kreće. Za ovaj dio gastronomske ponude zaduženi su Žižo - Budimir Žižović, i gastro tim Rock Caffea, a dok će prisutne zabavljati grupa In Vino Veritas.

U sklopu Ucvirkenfest svoje proizvode prezentirat će OPG Franjul sa suhomesnatim istarskim proizvodima, Svantevid d.o.o. s oprtaljskim fritulicama, OPG Brig iz Barbana koji će predstaviti razne predmete izrađene od maslinovog drva. Posebni gosti ovu subotu bit ć: tvrtka Frelimo iz Samobora s čvarcima i čips čvarcima, Kolači Monika s domaćim međimurskim kolačima, mesnica AS iz Županje te OPG Hažić iz Međimurja s izvrsnim ekološki uzgojenim jabukama te sokovima i ostalim proizvodima od jabuka.

Cijela manifestacija trajat će do 13.00 sati.

Organizatori 15. Ucvirkenfesta su Tržnica d.o.o. Pula i agencija Avenue & Žižo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa