Vjeruj u ljubav – odličan koncert zborova i solista u Pazinu

0
Na valentinovskom koncertu u Pazinu
Na valentinovskom koncertu u Pazinu

Na Valentinovo, 14. veljače, kada se slavi dan zaljubljenih, članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Roženice“ iz Pazina, predvođeni svojom umjetničkom voditeljicom, Ines Kovačić Drndić, u večernje su sate zajedno sa svojim gostima, dječjim zborom "Mali od svetog Jurja" sa Starog Pazina te riječkim komornim zborom "Val",održali odličan koncert u prepunoj koncertnoj dvorani Spomen doma.

Inspirirani ljubavnom tematikom, svi su izvođači redom oduševljavali publiku.

Najmlađi pjevači dječjeg zbora „Mali od Sv. Jurja“ iz Pazina predvođeni Vesnom Drndić uz pratnju Daniela Bogešića izveli skladbu "Barka ljubavi" i dokazali kako glazba spaja sve generacije, a ponosna publika uvjerila se da je pjevačka budućnost grada Pazina osigurana. Združeni pjevači zbora „Roženice“ iz Pazina i „Val“ iz Rijeke pod vodstvom dirigentice Ines Kovačić Drndić vratili su se istarskim melosom u povijest i upravo kako su i naši stari slavili ljubav pjevajući, izveli pjesmu „Cviće mi polje pokrilo“ iz okolice Pazinštine.

Gosti iz Rijeke, Komorni zbor "Val"predvođeni energičnom dirigenticom Doris Kovačić, svojim su izborom skladbi postupno dizali atmosferu među prisutnom publikom izvedbama skladbi "When I Fallin Love", "Only You", "Tebe ne bih mijenjao", "Hallelujah" i "Tumbalele".

Nedjeljni je koncert bio prigoda da se istaknu i mladi solisti mješovitog pjevačkog zbora „Roženice“. Uz klavirsku pratnju Daniele Zgrablić, učenice Srednje glazbene škole „Ivan Matetić Ronjgov“ u Rijeci predstavila se Tina Galant iz Žminja, učenica solo pjevanja iste glazbene škole i članica Zbora „Roženice“. Otpjevala je Paisielov „Il mio ben quandoverrà“ i posebno emotivno Runjićev "Nocturno" za kojeg je dobila gromoglasan aplauz. Uslijedio je, prema reakciji publike, vrhunac koncerta u izvedbi mladog tenora, još osnovnoškolca, Luke Krulčića, koji se pridružio Tini Galant te su zajedno izveli poznatu ariju "Libiamo" iz Verdijeve opere  "La Traviatta". Uz klavirsku pratnju Daniele Zgrablić i mješovitog pjevačkog zbor Roženice ova je skladba bila pravo iznenađenje večeri. Publika je dugotrajnim pljeskom podržala mlade pjevače i pozvala ih da ponovno otpjevaju završni odlomak iste arije.

Uz dirigenticu Ines Kovačić Drndić zbor Roženice je zaključio glazbenu večer sa ljubavnim melodijama iz Hrvatske, Italije, Meksika, pa i Slovačke gdje je Zbor gostovao u prosincu prošle godine i imao dva vrlo uspješna koncerta. Roženice su izvele najprije veselo i temperamentno pjesme"Mare moja" i "Cetina" a zatim, uz klavirsku pratnju Kristine Puh Leko, vrlo emotivno pjesme "Što to bješe ljubav", "La Paloma" i "Con te partiro". Na kraju su plesnom slovačkom poskočnicom "Tancuj, tancuj" još jednom dokazali svestranost, ritmičnost i muzikalnost zbora.

Finale koncerta bio je prigoda i za prisutnu publiku da se pridruži svim izvođačima u izvedbi skladbe "Vjeruj u ljubav", uz klavirsku pratnju mlade članice zbora Roženice, Ines Perčić.

Ugođaju koncerta posvećenom ljubavi pridonijeli su i prigodni scenski svjetlosni efekti u izvedbi Janoša Fehera te neizmjeran broj crvenih srcolikih balona po pozornici. Dugotrajni aplauz prisutne publike otpratio je izvođače sa scene sa željom da se programi ovakvih sadržaja ponude i u buduće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa