Bivši Flegov pročelnik imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede

0
Nenad Šćulac (foto: Glas Istre)
Nenad Šćulac (foto: Glas Istre)

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH, održanoj 4. ožujka, Nenad Šćulac iz Buzeta imenovan je novim pomoćnikom ministra poljoprivrede. Pored njega, novi pomoćnici ministra su Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Ivica Francetić i Zdravko Barać.

Šćulac je na dužnost imenovan iz kvote Mosta, a budući da veliki utjecaj u predlaganju Mostovih kadrova imaju Ladislav Turčinović iz Sv. Petra u Šumi i porečki odvjetnik Dario Čehić, može se pretpostaviti da ga je predložio jedan od njih. Na naš izravan upit, Šćulac nam nije htio odgovoriti koji od njih dvoje, ali nije ni demantirao da je po toj liniji izabran za pomoćnika ministra. Na naše pitanje koje su mu reference za ministarstvo poljoprivrede s obzirom da je po struci pravnik, Šćulac nam je rekao da će u ministarstvu biti zadužen za izradu pravilnika.         

No, najzanimljivije je da Šćulac na novu dužnost u koalicijskoj vladi Domoljubne koalicije i Mosta dolazi s mjesta pročelnika Službe za opće poslove Grada Buzeta, a prije toga bio je pročelnik ureda tadašnjeg gradonačelnika, a sadašnjeg istarskog župana i potpredsjednika IDS-a Valtera Flege.

Na tom radnom mjestu zaposlio ga je upravo Flego 2007. godine, a s obzirom da je Flego kasnije bio optužen (na kraju se pokazalo neosnovano) da si je isplaćivao nezakonite dodatke na plaću, čini se da ga je u tu kašu uvalio upravo Šćulac, koji je trebao paziti jesu li gradski akti i pravilnici usklađeni sa zakonskom regulativom.

Prije preseljenja u Buzet Šćulac je živio u Motovunu, u dijelu naselja koji žitelji zovu Kanal. Jedna od anegdota o njemu kaže da je, kada je služio civilni vojni rok u Općini Motovun, koja je od njegove kuće udaljena manje od kilometra, tražio da mu se isplate putni troškovi od Kanala do Općine. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa