Još jednom odgođeno otvaranje prijelaza Požane

0
Zatražena je odgoda do 24. ožujka u 19 sati (foto: Glas Istre)
Zatražena je odgoda do 24. ožujka u 19 sati (foto: Glas Istre)

Hrvatske ceste zatražile su od nadležnog ministarstva RH da sa slovenskim organima iskoordinira još jednu odgodu otvaranja graničnog prijelaza Požane – Sočerga, odnosno da se otvorenje predvidi za 24. ožujak u 19 sati.

I ovoga su puta, doznajemo u Hrvatskim cestama, razlog kišni dani i zahtjevan teren, koji su izvođaču obnove ceste otežali radove.

Radovi na graničnom prijelazu sa Slovenijom Požane – Sočerga, koji koriste uglavnom stanovnici sjeverne i istočne Istre, prvi su put produljeni do 20. ožujka.

„Zbog potrebe dodatnog usklađivanja projektiranih tehničkih rješenja sa stvarnim stanjem na  terenu tijekom bušenja pilota, zbog osiguranja kretanja građevinske mehanizacije u uvjetima uskog manipulativnog prostora uvjetovanog strmom konfiguracijom terena, te zbog nepovoljnih kišovitih vremenskih uvjeta, radovi nužni za uspostavu prometa nisu mogli biti završeni u planiranom roku od 45 dana tj. u periodu od 11. siječnja do 24. veljače ove godine“, poručili su tada iz HC-a.

Prođe li sve po planu, odnosno stigne li odobrenje slovenske strane, od 24. ožujka u 19 sati bit će moguće uspostaviti privremenu regulaciju prometa s periodičkim naizmjeničnim propuštanjem prometa tijekom radnog vremena izvođača, a kako bi se promet mogao odvijati pod nadzorom odgovornih osoba na gradilištu. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa