Pula dobila prvi skate-park

0
Park je otvoren natjecanjem Wanted Skate Contest
Park je otvoren natjecanjem Wanted Skate Contest

Natjecanjem pod nazivom Wanted Skate Contest u neposrednoj blizini Centra gradskih udruga Rojc 19. ožujka i službeno je otvoren prvi pulski skate park.

Dugoočekivani uređeni prostor za sve ljubitelje vratolomija na "dasci s kotačima" rezanjem vrpce otvorio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je istaknuo kako se ovim parkom dodatno širi urbana priča Pule.

"Nakon dugo vremana skate park konačno postaje stvarnost i drago mi je što smo ga realizirali u suradnji sa samim korisnicima koji su od početka bili uključeni u projekt. Oni su nam sami dali smjernice i prijedloge što bi u parku htjeli imati te u konačnici danas imamo skate park uređen po najvišim europskim standardima. Siguran sam da će ovaj park u potpunosti zadovoljiti potrebe svih korisnika i postati središnje mjesto okupljanja za sve one koji se bave ovom specifičnom sportskom aktivnošću," kazao je Miletić i dodao kako je i ovo velik događaj koji podržava kandidaturu Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Cjelokupnu koncepciju izgradnje i uređenja skate parka, kao i lokaciju u krugu Centra gradskih udruga Rojc, Grad Pula je dogovorio u koordinaciji s pulskim skejterima koji su bili uključeni u sve postupke, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave.

Projekt uređenja skate parka vrijedan je 1,5 milijuna kuna, a radove su izvele tvrtke Vintijan iz Pule, slovenska Pro-Concrete iz Nove Gorice i 2MOVE B.V. DJ iz nizozemskog grada Goor.

U sklopu otvaranja održano je natjecanje pod nazivom Wanted Skate Contest podijeljeno u kategorije skejtera do 18 godina i 18 plus, a za najbolje su osigurane vrijedne nagrade sponzora dok su nakon natjecanja predviđene revijalne vratolomije domaćih i gostujućih skejtera.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa