IDS Ližnjana nakon premoćne pobjede: Nećemo gledati unatrag

0
Matija Maurović i Marko Ravnić
Matija Maurović i Marko Ravnić

 "Možemo biti iznimno zadovoljni rezultatima, angažmanom svih članova i simpatizera koji su sudjelovali u ovom procesu, a ponajviše što su mještani općine Ližnjan odlučili da je došlo vrijeme za temeljite promjene. Zajedno sa svojim zamjenikom Maurovićem, članovima Vijeća te sa svim zainteresiranim stanovnicima naše općine to možemo i ostvariti," rekao je 21. ožujka Marko Ravnić (IDS), novi načelnik Ližnjana komentirajući premoćnu pobjedu na prijevremenim općinskim izborima.

Novi načelnik dolazi iz koalicije IDS- IL, a na prijevremenim lokalnim izborima osvojio je 59,08 posto glasova birača, dok je koalicija osvojila osam od ukupno 13 mjesta u Općinskom vijeću. Naime, koalicija IDS-IL je na izborima za Općinsko vijeće osvojila 48,77 posto glasova, tri vijećnika dobio je SDP, dok su po jedno mjesto osvojili HDZ te Istarska stranka umirovljenika (ISU). Na prijevremenim izborima u Ližnjanu za općinsko vijeće bilo je istaknuto sedam listi.

Novoizabrani načelnik Ližnjana zahvalio se mještankama i mještanima općine Ližnjan, partnerima, predstavnicima nacionalnih manjina i udrugama, ali i svim aktivistima, volonterima i simpatizerima koji su pridonijeli ostvarenju ovog odličnog izbornog uspjeha. Zamjenik načelnika Matija Maurović istaknuo je da će se zalagati da se stane na kraj podjelama i svađama u vijeću te "od prvog trenutka snage usmjeriti k oporavku Općine i njezinom razvitku. To se neće dogoditi gledanjem unatrag, nego isključivo naprijed!"

Predsjednik IDS-a Ližnjana Saša Škrinjar zahvalio se također svim mještankama i mještanima općine Ližnjan koji su se odazvali na ove izbore i svima onima koji su povjerenje dali koaliciji IDS-IL.

"Veliko hvala našim partnerima, političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina te udrugama koji su poduprijeli naš put. Hvala i svim volonterima, aktivistima, članicama i članovima bez kojih ne bi bilo ove izborne pobjede!" rekao je.

Zahvalivši se svima na iskazanoj podršci, predsjednik Istarskih laburista Mario Radešić istaknuo je da će "koalicija IDS-IL netransparentnu upravu učinit će transparentnom, učinit će je upravom koja svakodnevno komunicira sa svojim mještanima, jer oni su joj na prvom mjestu".

"Uvjeren sam da zajedno s mještanima možemo poboljšati kvalitetu života mladih, umirovljenika, poljoprivrednika, pripadnika nacionalnih manjina, ribara i udruga", zaključio je Radešić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa