Jakovčićev asistent bio na kobnoj postaji metroa u Bruxellesu

0
Rasulo nakon eksplozije u metrou
Rasulo nakon eksplozije u metrou

„Sve tri ekplozije u metrou dogodile su se blizu ustanova EU-a, ali, koliko je meni poznato, nitko od hrvatskih zastupnika i njihovih asistenata nije stradao. U Bruxellesu vlada jedna potpuna nesigurnost, ljude je obuzela tuga, osjeća se napetost, nitko ne zna je li to kraj napada ili tek početak. Ljudi su sutra planirali otputovati doma, ali nitko ne zna do kad će sve to trajati“, izjavio nam je europarlamentarac i zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić, koji se, kao brojni drugi hrvatski zastupnici, nalazi u Bruxellesu.

Glavni grad Belgije 22. ožujka potresle su brojne ekplozije, u zračnoj luci i stanicama metroa, a broj stradalih još se uvijek utvrđuje. S Jakovčićem se u Bruxellesu nalazi i Oriano Otočan, koji nam je izjavio da je vijest o ekploziji čuo na radiju dok se u automobilu vozio na posao.

„Iako su eksplozije bile blizu EU parlamenta, nisam ih čuo ili vidio dim, ali vidi se veliki broj policajaca na ulicama, stalno se čuju sirene. Dobili smo obavijest da ne napuštamo zgradu parlamenta, razina sigurnosti u Belgiji dignuta je s tri na maksimalnih četiri", kazao nam je Otočan.

Dodao je da je njegov kolega Leo Budicin bio u neposrednoj blizini Maalbeek postaje metroa u kojoj se dogodila eksplozija no da ne može o tome govoriti. Dio medija piše danas ujutro da je Buducin pomagao unesrećenima na Maalbeek postaji u Bruxellesu. Osim na Maalbeeku, eksplozije su dogodile i na postajama metroa Arts-Loi i Schuman. Sve tri postaje nalaze se na liniji koja vodi do euroinstitucija. 

Ivan Jakovčić izdao je 22. ožujka oko 12 sati i službeno priopćenje u kojem je izrazio sućut onima čiji su najmiliji stradali. "Moja poruka je vrlo jasna: zlo ne smije pobijediti! Mi moramo pobijediti! Ovo zlo ne smije proći; non pasaran! Mi moramo pobijediti! Naša sloboda ne smije biti dovedena u pitanje!" zapisao je Jakovčić. (Kristian Stepčić Reisman)

Leo Budicin, Jasmina Černeka i Oriano Otočan (foto: Nenad Čakić)
Leo Budicin, Jasmina Černeka i Oriano Otočan (foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa