Miletić: Nemoguće je uništiti naše europske vrijednosti

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u svoje je osobno ime i u ime Istarskog demokratskog sabora najoštrije osudio današnje terorističke napade u Briselu.

„Zgrožen sam i zaprepašten situacijom koja vlada u samom srcu Europe. Unatoč uvjerenju da se takvo što neće ponavljati, svjedočimo još jednom sramotnom terorističkom činu koji je pogodio Europu. Činu koji pogađa temelje na kojima je Europska unija nastala i počiva. Međutim, naše zajedničke europske vrijednosti poput demokracije, slobode i ljudskih prava, vrijednosti su koje je nemoguće uništiti.  Europska je unija na tome izgrađena i te temelje ništa ne može otpuhati“, kazao je Miletić te izrazio sućut svim žrtvama i njihovim obiteljima.

„Svim unesrećenima, njihovim obiteljima, prijateljima, ali i svim europskim građanima izražavam iskrenu sućut, jer ovo je napad na cijelu Europu“, kazao je Miletić dodajući:

„Također, veliko hvala svima koji nesebično pomažu u ovom nemilom događaju, kao i institucijama koje i u kriznim vremenima uspješno obavljaju svoj posao. Važno je da ostanemo ujedinjeni i odlučni u svojoj borbi za slobodu. Terorizam je rak rana suvremenog svijeta koja ne poznaje granice ni religije, a zajedništvo je oružje kojim ćemo tu pošast iskorijeniti“, kazao je predsjednik IDS-a istaknuvši kako se čvrsto nada da će svi počinitelji ovog groznog terorističkog napada, kao i svi odgovorni, biti otkriveni i privedeni pravdi čim prije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa