Općina Gračišće 2015. godinu završila s 1,15 milijuna kuna dobitka

0
Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće
Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće

Općina Gračišće ostvarila je u 2015. godini pozitivan rezultat u iznosu od 1.147.916 kuna, izviješteni su općinski vijećnici na sjednici održanoj 22. ožujka. Zajedno s plusom iz prethodnih godina u ovu je godinu prenesen ukupan iznos od 2.123.200 kuna. Prošlogodišnji proračun iznosio je 6,63 milijuna kuna. Prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 5,58 milijuna kuna ili 84,14 posto planiranih, a ukupni rashodi izdaci 4,43 milijuna kuna ili 66,82 posto plana.      

Načelnik Ivan Mijandrušić podnio je izvještaj o svom radu za razdoblje srpanj – prosinac 2015. godine. Općina je Minstarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije – MRRFEU prijavila projekt popločenja dijela starogradske jezgre u vrijednosti 1,74 milijuna kuna i projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta Sv. Juraj – Vlahovići, Žlepčari – Runki, Poldrugovci Matkovići i Lovronići – Funčići vrijedan 1,75 milijuna kuna, ali projekti nisu prošli na natječaju. Nije prošao ni tri milijuna vrijedan projekt rekonstrukcije školske zgrade na Milotskom brijegu u centar za biciklizam, koji je bio kandidiran na natječaj Ministarstva turizma. Ovaj projekt će zajedno s projektom popločenja biti prijavljena na natječaj MRRFEU-a, koji istječe 29. ožujka.

Iz Ministarstva kulture dobiveno je 80 tisuća kuna za konzervatorsko-restauratorske radove na zidnim slikama crkve Sv. Vida, Modesta i Kresencija i taj je projekt uspješno izvršen. Općina je ove godine od ministarstva zatražila 743 tisuće kuna za nastavak radova. Za obnovu zidnih slika u crkvi Sv. Marije na placu sklopljen je 47 tisuća kuna vrijedan ugovor s tvrtkom Ars – restauro te s tvrkom Kapitel Žmnij u iznosu od 47 tisuća kuna.    

Izrađen  je projekt za dječji vrtić i jaslice u Gračišću, pribavljeni su posebni uvjeti, a građevinska dozvola očekuje se za koji dan. Također se čeka na građevnisku dozvolu za asfaltiranje nerazvrstane ceste Lovrići – Bažoni- Brežani – Poldrugovci – Mtakovići – ŽC. Ova će dva projekta biti prijavljena na natječaje Europske unije zajedno s projektima poločenja i centra za biciklizam. Vijećnici su na sjednici prihvatili Odluku od donošenju Urbanističkog plana uređenja dijela građevinskog područja naselja Mandalenčići II – GP 46. (Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa