Novi danski veleposlanik posjetio tvornicu Rockwool

0
S lijeva: Aleks Fonović, direktor tvornice, Žarko Masanović, voditelj Danish Trade odjela u Zagrebu;  novi veleposlanik Kraljevine Danske Nj.E. Anders Christian Hougård, Anđelka Toto-Ormuž i Nensi Runko iz Rockwool Adriatica
S lijeva: Aleks Fonović, direktor tvornice, Žarko Masanović, voditelj Danish Trade odjela u Zagrebu; novi veleposlanik Kraljevine Danske Nj.E. Anders Christian Hougård, Anđelka Toto-Ormuž i Nensi Runko iz Rockwool Adriatica

Novi veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Anders Christian Hougård posjetio je tvornicu kamene vune Rockwool Adriatic u Potpićnu. S predstavnicima tvrtke razgovarao je o cjelokupnoj investiciji u tvornicu, o okolnostima u kojima ona funkcionira kao i o energetskoj učinkovitosti i zaštiti od požara u zgradama koje su bitne teme za cjelokupno društvo.

Tom je prigodom danski veleposlanik obišao proizvodni pogon te upoznao domaćine s planovima veleposlanstva u Hrvatskoj a koje se direktno tiču gospodarskog sektora.

„Upravo u to vrijeme u tvornici smo proizvodili proizvode za toplinsku izolaciju fasada, a koje smo odnedavno uvrstili u proizvodni program naše tvornice. Naime, na tržištu je povećana potražnja za proizvodima kojima se izolira vanjska ovojnica zgrada, posebno u projektima energetske obnove postojećih zgrada. Stoga sada možemo odgovoriti na povećane potrebe tržišta“, rekao je Aleks Fonović, direktor tvornice.

„Jako sam zadovoljan onim što sam vidio i još jednom se uvjerio da tvornica radi prema visokim europskim standardima. Isto tako neupitno je da je ova tvornica veliki pokretač gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj. Naša je želja da u Hrvatskoj bude više ovakvih danskih investicija s obzirom da je Danska u svijetu predvodnik u tehnologiji vezanoj uz energetsku učinkovitost“, izjavio je danski veleposlanik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa