Davorka Smoković nepravomoćno oslobođena u aferi Ipsilon

0
Davorka Smoković
Davorka Smoković

Na Županijskom sudu u Rijeci bivša općinska državna odvjetnica Davorka Smoković  je 14. travnja nepravomoćno oslobođena optužbe za korupciju u aferi Ipsilon. Slučaj je 2009. godine pokrenuo riječki USKOK, a Davorka Smoković teretila se da je popustila višekratnim traženjima poduzetnika Dražena Golemovića i pristala dogovoriti mu sastanak sa službenikom PU istarske zaduženim za rad po predmetu vezanom za poslovanje tvrtke u njegovom vlasništvu, odnosno da je posredovala da se ne obave službene radnje, a za to od Golemovića na dar primila ogrlicu od bijelog zlata.

Sudsko vijeće riječkoga Županijskog suda, pod predsjedanjem Saše Cvjetića, u obrazloženju oslobađajuće presude navelo je da USKOK nije dokazao navode iz optužnice. 

Da posjetimo, ovo je već drugo suđenje u ovom slučaju, jer je Vrhovni sud u srpnju 2014. godine poništio tadašnju osuđujuću presudu i slučaj vratio na novo suđenje. Oslobađajuća presuda, iako još uvijek samo nepravomoćna, za upućene u slučaj nije iznenađujuća, jer je od početka bilo razvidno da u ovom slučaju nema temelja za korupciju s obzirom da Smoković u to  vrijeme nije radila na niti jednom predmetu Dražena Golemovića, pa mu samim tim nije mogla ni pogodovati. (Nenad Čakić)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa