Boljunčić: Oštro osuđujem napad na kuću HDZ-ovca Janka Žužića

0
Valter Boljunčić
Valter Boljunčić

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Pula Valter Boljunčić u svoje je osobno ime i u ime gradske podružnice IDS-a najoštrije osudio vandalski čin koji se dogodio na privatnoj kući gradskog vijećnika Pule iz redova HDZ-a Janka Žužića.

"Bez obzira na naše političke razlike i opredijeljenost oštro osuđujem napad na obiteljsku kuću i devastiranje imovine kolege Žužića. Nažalost, u ovom slučaju svjedočili smo sramotnom činu koji nije u prirodi građana Pule te se iskreno nadam da je isti samo izdvojen slučaj koji neće naići na plodno tlo", rekao je.

Proteklih nekoliko tjedana, dodao je, svjedočimo protestima građana Valdebeka zbog postavljanja baznih stanica na kući Janka Žužića. Nažalost, prema postojećem Zakonu o gradnji, Zakonu o elektroničkim komunikacijama kao i prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, bazne stanice mogu se podizati bez dozvole jedinica lokalne samouprave i bez građevinske dozvole.

Za poštivanje zakona

"Mi u Istarskom demokratskom saboru, uvijek smo se borili za poštivanje i provođenje zakona, ali smatramo da zakonska rješenja kojima se regulira postavljanje baznih stanica nisu dobra i da zakone kao i pravilnike treba mijenjati. IDS će u najskorije vrijeme preko svojih zastupnika u Hrvatskom saboru pokrenuti izmjene postojećih zakona i pravilnika", naglasio je Boljunčić i rekao da, neovisno o političkoj opredijeljenosti, prava i sigurnost svih građana kao i nepovredivost obiteljskog doma i privatnog vlasništva, moraju biti naši prioriteti.

"Do sada smo postigli značajnu razinu u zaštiti ljudskih prava i građanskih sloboda u našem gradu u proteklih dvadeset i pet godina te mogu obećati da će se gradska podružnica kao i cijeli IDS, i nadalje beskompromisno nastaviti boriti za očuvanje postojećih, ali i za daljnje unaprjeđenje demokratskih standarda. Ovakvi slučajevi vandalizama ne pridonose dijalogu nego spadaju u kategoriju apsolutno neprihvatljivog ponašanja", poručio je.

Istaknuo je da je Pula grad koji njeguje suživot, međusobno razumijevanje i uvažavanje te pozvao sve aktere političkog života u Puli da osude ovaj "nepromišljeni" i, nada se, "izdvojeni slučaj". "Svi zajedno moramo ustrajati na tome da riješimo postojeće probleme unutar zakonskih okvira. Izlazak iz tih okvira ne smijemo i nećemo dopustiti", zaključio je Boljunčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa