Damjanac o Povjerenstvu za sukob interesa: Došlo je do formalne pogreške

0
Adam Damjanac: Pisalo je promjena podataka, a trebalo je kraj mandata
Adam Damjanac: Pisalo je promjena podataka, a trebalo je kraj mandata

„Imovinsku karticu predala sam na vrijeme, 20. siječnja elektronskim putem i poštom, ali došlo je do formalne pogreške, jer je na vrhu obrasca pisalo promjena podataka, a trebalo je navesti da se obrazac ispunjava zbog kraja mandata. Razgovarala sam s Povjerenstvom i rečeno mi je da će se, nakon što taj dio izmijenim, postupak obustaviti“, izjavila nam je 3. svibnja Ada Damjanac, bivša saborska zastupnica SDP-a i načelnica Fažane.

Naime Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je koncem travnja odluku o pokretanju postupka protiv Damjanac, jer „ni nakon pisanog poziva nije Povjerenstvu u danom roku predala pravilno i potpuno ispunjeni obrazac izvješća o imovinskom stanju povodom prestanka obnašanja dužnosti zastupnice“.

Damjanac nam je potvrdila da je doista početkom veljače primila pisani poziv od Povjerenstva, no da je u njemu pisalo „ukoliko niste podnijeli izvješće, podnesite ga“, a budući da je ona to učinila, o čemu je imala i elektronsku potvrdu, smatrala je to riješenom stvari. U pisanom pozivu, kako kaže, nigdje se nije spominjalo o kakvoj se vrsti greške radi, tj. da je trebalo navesti da se izvješće predaje povodom prestanka mandata, a ne povodom promjene podataka. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa